Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Craciun Paula
   7 iunie 2023
   2 urează frunze verzi

   Laur englezesc plantat in mai – uscare

   Bună ziua . Acum 2 săptămâni am plantat aceste plante de laur. Am făcut udarea o zi da una nu în prima săptămână,udare cu furtunul și specific a am dat apa și pe frunze . Apoi am pus sistem prin picurare cu programator 15 minute dimineața, 15 seara. Acum frunzele și vârful plantei sa uscat, frunza e hârtie uscata dacă o strângi în mana se sfarmă.

   #170069

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 iunie 2023

   Buna ziua. Deprecierea poate avea la baza numerosi factori abiotici, precum stresul suferit la plantare, conditiile climatice si edafice neconforme, udarea necorespunzatoare, lipsa fertilizarii adecvate si altele. Este cunoscut faptul ca sansa de prindere a puietilor este mai redus in cazul exemplarelor de dimensiuni mari, respectiv in cazul in care plantarea se realizeaza dupa pornirea in vegetatie a exemplarului. Adesea, odata cu declansarea simptomelor de uscare, procesul este ireversibil.
   In cazul in care considerati ca unele exemplare mai au sanse de regenerare, se recomanda ca acestea sa fie curatate de portiunile uscate, pana la tesutul verde, cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (Foarfeca Power Pruner). Ulterior, daca doriti, puteti avea in vedere administrarea prin udare la radacina a unui ingrasamant ce stimuleaza prinderea plantelor, intareste radacinile si asigura o crestere sanatoasa a plantelor, precum Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru, conform instructiunilor din descrierea produsului. In plus, puteti avea in vedere aplicarea ingrasamantului AMN Optiferrum, 500 ml prin pulverizare foliara pe fruzele ramase (neafectate). In lipsa tesutului verde, exemplarele in cauza se recomanda a fi indepartate in totalitate. Ulterior, administrarea ingrasamintelor poate fi continuata regulat.
   Pe viitor, se recomanda respectarea conditiilor de mediu si ingrijire specifice (Prunus laurocerasus, sfaturi, ingrijire, cultivare). Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la nivelul solului, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata. Avand in vedere aspectul laurociresilor din fotografii si aspectele mentionate mai sus, nu se poate preciza cu exactitate evolutia pe viitor al acestora.

   #170534
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Laurocires

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi