Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Emil
   19 noiembrie 2020

   Larve intre frunzele plantelor

   Salut!

   De ceva timp observ intre frunzele plantelor mele (foarte dese) larve de dimensiuni mici (pana la 1 cm), verzui, care se hranesc cu pofta din frunze, creand un fel de cocon. Am gasit acelasi daunator si intre frunzele unui maslin. Am aplicat un tratament cu Mospilan (ca in cazul musculitelor albe, singura problema cu care m-am mai confruntat de-a lungul timpului), insa nu i-am vazut eficienta.

   Plantele au stat pe terasa apartamentului (nu este inchisa) in ultimele 3-4 luni.

   Ma puteti sfatui, va rog?

   #66598 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   19 noiembrie 2020

   Buna ziua. Planta din imagine pare sa prezinte un atac de omizi. Impotriva acestora este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Faster 10 CE (Faster 10 CE, 2 ml), in doza de 3 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare sau Coragen 20 SC (Coragen 20 SC, 1.5 ml), in doza de 1,5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua unu-doua tratamente la un interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Faster, urmatorul tratament il puteti efectua cu produsul Coragen, la 5-7 zile fata de primul.
   De asemenea, la 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Biplantol Contra X (Biplantol Contra X, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.