Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Claudia
      12 ianuarie 2017
      0 urează frunze verzi

      lamai – frunze cazute

      Buna ziua .Am un lamai de un an si de o saptamana au inceput sa ii cada frunzele.Care sa fie cauza daca imi puteti spune?Cu ce pot sa il tratez,m-am uitat pe frunze nu se vede nimic doar ca ii cad zilnic 4-5 frunze de la codita.il am in casa la fereastra intr -o camera incalzita cu o temperatura oscilanta 20 -30 grade .Va multumesc.

      # 79587

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      13 ianuarie 2017

      Buna ziua! Iernarea citricilor impune oferirea anumitor conditii plantei iar in conditiile tarii noastre acest lucru este mai dificil. In timpul iernii este dificil sa oferim plantelor cantitatea de lumina necesara. De aceea trebuie sa reglam temperatura in functie de lumina si invers, pentru ca planta sa nu ajunga intr-un dezechilibru. Mai exact, la un nivel al luminii scazut (oricat de luminoasa ar fi fereastra, nu este suficienta lumina pe timpul iernii) se impune si scaderea temperaturii. Temperaturi de 20-30 de grade sunt pentru aceasta perioada prea mari, ar trebui categoric scazuta temperatura. In cazul amplasarii plantei intr-un loc foarte luminos, planta ar avea nevoie de maxim 16-18 grade. Se mai practica iernarea citricilor intr-o camera luminoasa, la temperaturi de 6-10 grade. Deasemenea trebuie sa tineti cont de cantitatea de apa administrata (sa nu fie prea multa) si de temperatura de care beneficiaza planta la nivelul substratului. Daca partea aeriana (tulpina, frunze) beneficiaza de 20-30 de grade iar planta este amplasata pe o podea mai rece si beneficiaza de temperaturi sub 20 de grade, se formeaza iarasi un dezechilibru. Asadar, incercati sa observati conditiile de care beneficiaza acum planta dumneavoastra (lumina, temperatura, apa) si sa corelati acesti factori astfel incat sa fie intr-un echilibru.
      In plus, pentru a stimula cresterea santoasa pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritonale ale citricilor, precum: Citrus Fluid, 350 ml.

      # 98584
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi