Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Gyorkos Gabriela
      18 noiembrie 2020
      6 urează frunze verzi

      Lamai fara frunze

      Tot asa am patit si cu lamaia de a inceput sa aruce frunzele de pe ea si a ramas fara frunze. Insa pe acesta nu am observat crusta alba doar si-a dat jos frunzele. Cand am observat ca unul cate unul incep sa cada frunzele am pus pe el ingrasamant pentru citrice. Insa degeaba si-a pierdut toate frunzele. primeste lumina este udat moderat.

      # 69331

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Gyorkos Gabriela
      18 noiembrie 2020

      Este intr-o zona luminoasa. Acuma pe anotimpul acesta soare nu prea are. Este udat moderat am grija sa fie umed pamantul pe el temperatura camerei este intre 15- 20 de grade. Ce am observat este o crusta alba pe scoarta si pe frunze parca ar fi mucegai alb sau nu stiu cu ce sa o compar. dar se vede pe poze.

      # 69333
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 noiembrie 2020

      Buna ziua! In urma informatiilor furnizate, caderea frunzelor poate sa indice o reactie la stresul fiziologic cauzat de schimbarea conditiilor de mediu. Este important de retinut faptul ca maslinul prefera locurile luminoase, iar udarea trebuie sa se faca moderat, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan, nu umed. Pe timpul iernii, frecventa udarilor se reduce, astfel incat substratul sa se usuce usor intre doua udari.
      In acest caz, este indicat sa aplicati un stimulator de inradacinare, precum Razormin (Razormin, 250 ml), in doza de 3 ml/1 L apa, aplicat prin udare, pentru a ajuta planta sa depaseasca stresul suferit si sa se adapteze mai usor noilor conditii. Se pot efectua 2 tratamente, la interval de 10-14 zile. Incepand din primavara, precum si pe parcursul perioadei de vegetatie, cand maslinul va prezenta cresteri/frunze noi, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant care sa stimuleze cresterea vegetativa, precum Ingrasamant Organic (Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml).
      Referitor la petele albe de pe suprafata frunzelor, acestea nu par sa indice vreo afectiune.
      Mai multe informatii despre ingrijirea maslinului sunt prezentate in articolul nostru (Maslin, informatii si sfaturi de ingrijire).

      In ceea ce priveste lamaiul, caderea frunzelor poate fi determinata de cauze abiotice, precum factori de mediu nepotriviti sau nutritie necorespunzatoare. Pentru o dezvoltare corespunzatoare a lamaiului, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire).
      Momentan, se recomanda sectionarea unei ramuri pentru a observa daca tesutul este verde/sanatos. In cazul in care tesutul nu prezinta afectiuni/nu este uscat in sectiune, este indicat sa efectuati 2-3 tratamente la interval de 10-14 zile cu Razormin, in doza de 3 ml/1 l apa, aplicat prin udare.
      Incepand din primavara, daca lamaiul prezinta cresteri noi, se poate avea in vedere administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum Citrus Fluid (Citrus Fluid, 350 ml), in doza 10 ml in 1 l apa, aplicat prin udare o data pe saptamana pe parcursul perioadei de crestere, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a lamaiului.

      # 69338
      0 urează frunze verzi
      • Gyorkos Gabriela
        18 noiembrie 2020

        Multumesc frumos!

        # 69339
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi