Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela
      20 februarie 2023
      4 urează frunze verzi

      Lamai fara frunze si varfuri care se usuca

      La inceputul lunii decembrie lamaiul statea f bine ,la doua saptamani dupa ,cineva i a sfasaiat o crenguta,tin sa precizez il tin pe fata scarii la etajul 4 .Ainceput sa ii cada frunzele fiind afectat de paduchii testosi .I am aplicat tratament cu mosplian 20 Sg 3 g si Break Thru S 240 2g +Biplantol Vital NT 250ml ,de doua ori .Dupa care a inceput sa i cada toate frunzele si sa se usuce la varfuri .Nu stiu ce am gresit.

      # 154782

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 februarie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi relevante, va rugam sa precizati de cand detineti planta, momentul aparitiei paduchilor testosi, momentul aplicarii tratamentelor, dozajul folosit la fiecare tratament, intervalul de timp dintre tratamente, precum si alte detalii care pot fi relevante in acest caz. In plus, va rugam sa mentionati la ce intervale de timp, prin ce metoda si cu ce cantitate de apa realizati udarea, daca ati administrat ingrasaminte in afara de Vital NT, 250 ml (cand, in ce dozaj si cum ati aplicat acest ingrasamant), respectiv daca lamaiul este amplasat deasupra unei surse de caldura.

      # 154797
      0 urează frunze verzi
      • Mihaela
        21 februarie 2023

        Detin planta de 1 an , Paduchi testosi au aparut il luna noiembrie la inceputul lunii decembrie am facut 2 tratamente la un interval de 7 zile ,dozajul l am calculat la un litru de apa.De udat il ud cam la o saptamana .cam 250 ml apa .Am folosit si alt ingrasamant specific lamailor,dozajul in functie de cantitatea de apa.De 2 luni nu mai folosesc nici un ingrasamant. Nu este amplasat deasupra nici unei surse de caldura. Azi cand l am udat am observat ca ii dau frunze noi ,dar varfurile se tot usuca.

        # 154984
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          21 februarie 2023

          Buna ziua. Din imaginile atasate si informatiile oferite, cel mai probabil simptomele mentionate au fost determinate de un cumul de factori abiotici: aer uscat, posibil udare necorespunzatoare, calitatea apei, acumularea de saruri in substrat, respectiv biotici: atacul daunatorilor (paduchi testosi) etc. In acest caz, daca ati observat cresteri noi, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu si ingrijirea plantei conform cerintelor specifice, iar daca doriti, pentru stimularea activitatii microbiologice din sol si revitalizarea plantei, puteti administra un ingrasamant organic, precum AMN Verde, 500 ml, odata cu udarea plantei, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Totusi, avand in vedere starea actuala a lamaiului si cele mentionate mai sus, nu se poate preciza cum va evolua pe viitor.

          # 154994
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi