Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Ionela Chenac
      15 aprilie 2017
      0 urează frunze verzi

      Lamai cu pete maronii pe frunze.

      Buna seara am achizitionat anul trecut un Lamai de la Dedeman cu fructe toate bune si frumoase a facut flori care au cazut mai tarziu la-m scos pe terasa afara ia dat frunze in toamna la-m bagat in casa la o temperatura de 25-26 grade mai tarziu a inceput sa-i cada frunzele am pus pe seama temperaturi din casa asa ca la-m mutat in hol la temperatura de 15 grade. Acum am observat pe frunze niste punctulete maroni ca insecte sfatuiti-ma ce as putea sa-i fac.
      Multumesc,

      # 65427

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul
      19 aprilie 2017

      Caderea frunzelor poate fi cauzata schimbarile de temperatura. Odata cu venirea sezonului cald, va dezvolta o noua parte foliara.
      Din cele precizate, intelegem ca lamaiul este atacat de paduchele testos. Impotriva acestui daunator se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Movento 100 SC, 7.5 ml, in doza de 7,5 ml/10 apa sau Mospilan 20 SG, 3 g, in doza de 3 g/10 L apa. Se pot efectua 2 tratamente la un interval de 5-7 zile, precum si alternarea insecticidelor. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Movento, al doilea tratament il puteti efectua cu Mospilan, la 5-7 zile fata de primul. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, in doza de 2 ml/10 L. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Dupa ce mor, acesti daunatori raman pe tulpina si pe frunze, de aceea este recomandat sa ii indepartati cu ajutorul unui burete umed.
      Insecticidele mentionate nu sunt omologate pentru citrice, de aceea nu se poate preciza un timp de pauza intre ultimul tratament si momentul recoltarii fructelor.
      La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
      De asemenea, este indicata administrarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor, precum Citrus Fluid, 350 ml, in doza 10 ml in 1 l apa, aplicat prin udare o data pe saptamana pe parcursul perioadei de crestere, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a mandarinului.
      Pentru o dezvoltare corespunzatoare a plantei, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 65428
      0 urează frunze verzi
    • Meszaroș Mihai
      23 februarie 2023

      Bună ziua, am aceste pete pe frunze și pomisorul pierde fructele foarte repede i(la lămâi)iar la,,lime,,(prima fotografie)nici măcar nu mai înflorește. Mulțumesc anticipat.

      # 155166
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        23 februarie 2023

        Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu sfaturi relevante, avem rugamintea sa ne oferiti cateva detalii suplimentare: Care sunt conditiile de mediu (lumina, umiditatea aerului, temperatura)? Plantele sunt amplasate in apropierea unei surse de caldura (ex calorifer, incalzire in pardoseala) Ghivecele prezinta orificii de scurgere a apei? De cand detineti plantele si cand au aparut primele simptome de depreciere? Cu ce cantitate de apa efectuati udarea si la ce interval de timp? Ati aplicat ingrasaminte sau tratamente fitosanitare? Ati observat prezenta unor daunatori sau panze fine? De asemenea, va rugam sa inserati mai multe imagini (clare, facute de aproape) cu petele de pe frunze, respectiv cu depunerea respectiva.

        # 155212
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi