Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Gabriela Galmati
      17 decembrie 2021
      12 urează frunze verzi

      Lamai cu frunzele afectate

      Buna ziua, am un lamai care este periodic afectat de paduchi testosi. Acum pe langa paduchii respectivi am observat ca frunzele se strang pe margine si cad. Oare sa fie un alt daunator sau sa fie tot din cauza paduchilor testosi? Ce as putea folosi ca sa scap de ei pentru o perioada mai indelungata? Multumesc!

      # 113701

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 decembrie 2021

      Buna ziua, daca lamaiul a fost afectat de paduchi testosi, atunci simptomele pe care le prezinta au fost determinate de acesti daunatori. In acest caz, pentru combaterea lor, se recomanda efectuarea tratamentelor la interval de 5-7 zile cu insecticide precum Movento 100 SC, 7.5 ml sau Mospilan 20 SG, 3 g. Acestea se dizolva in apa dupa doza recomandata si se aplica prin pulverizare. Un aspect esential in combaterea eficienta a paduchilor testosi, il reprezinta si adaugarea in solutia preparata (apa+insecticid), a unui adjuvant (Break Thru S 240, 2 ml), ce are rolul de a facilita patrunderea solutiei insecticide prin scutul protector caracteristic acestor daunatori. Totodata, la 7-10 zile de la incheierea tratamentelor, este indicata si aplicarea unui ingrasamant special formulat pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres in urma atacului daunatorilor: Contra X, 500 ml. Ulterior, incepand din primavara, pentru o crestere si dezvoltare sanatoasa, este indicata administrarea cu regularitate, a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale citricilor: Citrus Fluid, 350 ml. Pentru mai multe informatii despre ingrijire, va rugam sa consultati si articolul urmator: Citrici, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 113760
      0 urează frunze verzi
      • Gabriela Galmati
        20 decembrie 2021

        As dori sa mentionez ca lamaiul a mai fost afectat de paduchi testosi, dar niciodata nu a mai avut frunzele asa ca in pozele de mai sus. Se poate sa fie si o alt problema pe langa paduchii testosi?
        Multumesc!

        # 113821
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 decembrie 2021

      Daca doriti, ne puteti trimite cateva fotografii cu lamaiul in intregime, pentru a putea observa simptomele de ansamblu. De asemenea, va rugam sa ne oferiti cateva informatii despre conditiile de mediu (temperatura din camera, lumina, umiditate) si de ingrijire (frecventa si metoda de udare, ingrasaminte/tratamente aplicate). Unde este amplasat, mai exact, lamaiul? Cand a inceput sa prezinte aceste simptome?

      # 113840
      0 urează frunze verzi
      • Gabriela Galmati
        21 decembrie 2021

        Am atasat niste imagini cu lamaiul intreg. Mentionez ca pe perioada verii a stat afara. Din pacate a fost lovit de grindina si apoi a fost afectat de o ciuperca. Am folosit Dithane (daca nu ma insel). La scurt timp dupa ciuperca au aparut si testosii (care sunt recurenti din pacate). Asta a fost pe la final de vara. L-am bagat in casa si am indepartat frunzele afectate. Au crescut altele noi, mari si sanatoase. Arata foarte bine, desi cu putine frunze. De aproape 2 sapt am observat ca apar paduchii testosi si de cateva zile am observat caderea frunzelor. De udat il ud o data pe saptamana. Nu e in lumina directa dar are lumina. Temperatura e cam 22 grade. Atasez si ingrasamantul pe care il folosesc. Imi da speranta faptul ca face frunzulite noi. Multumesc!

        # 113847
        0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      21 decembrie 2021

      Buna ziua, din informatiile oferite de dumneavoastra, planta nu pare sa fie afectata de alti factori. In timpul iernii, citricii tind sa-si piarda o parte din frunze, fiind un proces normal. De aceea, se recomanda respectarea sfaturilor de mai sus.

      # 113872
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi