Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Maria
   3 iulie 2015

   la vinete frunze ofilite la baza unei plante care avanseaza

   Au aparut la vinete frunze ofilite la baza unei plante, am rupt aruncat dar vad ca avanseaza si la alte frunze si la alta planta. Cu ce sa stropesc tinind seama ca au vinte care pot fi recoltate. E eficient TOPSIN(care tip) sau trebuie sa mai combin cu altceva, trebuie facut tratament de vindecare nu preventiv. Va multumesc

   #72189

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 iulie 2015

   Exista posibilitatea ca plantatia de vinete de fie afectata de o boala cum ar fi ofilirea vinetelor produsa de o ciuperca denumita Fusarium oxysporum. Va fi necesar sa efectuati tratamente cu fungicide cum ar fi Dithane (Dithane M 45, 20 g ), iar dupa o perioada de 7 zile, puteti aplica Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g).

  • mihaela
   20 iulie 2015

   am si eu un solar de legume si acum 2 saptamani am gasit frunzele vinetelor ofilite,fructele neavand nimic,nu mai retin cu ce le-am dat dar au inceput sa-si revina,insa acum am gasit si 3 fire de ardei capia cu aceleasi simptome si un fir de rosie care l-am indepartat deoarece se ofilise de tot.in general le stropesc cu dithane si topsin odata la 7 zile.va rog sa ma ajutati ptr k nu mai stiu ce sa fac.si as mai avea o intrebare:in interiorul fructului de ardei gras gasesc un vierme alb care imi gaureste ardeii.le-am dat cu un insecticid dar nu vad nici o ameliorare.cu ce as putea sa le dau.multumesc anticipat ptr raspuns.o seara buna

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    22 iulie 2015

    Din specificatiile dumneavoastra intelegem ca exista posibilitatea ca plantele dumneavoastra sa fie afectate de ofilirea vasculara. Aceasta apare cand este umiditate mare in sol si temperaturi ridicate afara. Tocmai de aceea este indicat sa se irige numai seara/noaptea. Pentru combaterea acestei ciuperci se vor repeta tratamentele cu Dithane (Dithane M 45, 20 g ) iar dupa 7 zile Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g). Unii cultivatori mai aplica si Topsin la radacina insa noi nu sprijinim aceasta operatiune.
    Legat de situatia ardeilor, va rugam sa ne comunicati ce insecticid ati aplicat pentru a va recomanda alta varianta.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

la vinete frunze ofilite la baza unei plante care avanseaza Comunitatea Botanistii
Legume
Vinete

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec