Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Adela
      11 martie 2023
      12 urează frunze verzi

      Kiwi – nu pastreaza florile

      Bună ziua, am un kiwi care are 5 ani iar anul trecut a făcut pentru prima dată flori însă nu a păstrat nici o floare. Oare de ce s-a întâmplat asta? Nu aș vrea ca anul acesta să se întâmple din nou. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

      # 156499

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Daniel
      11 martie 2023

      Din ce stiu eu, nu este un lucru rau ca nu a pastrat florile pentru ca fructificarea consuma din energia plantei si chiar este recomandat in primii ani sa se elimine frunctele. Este important ca fertilizarea din anul precedent fructificarii sa se faca cu un ingrasamant echilibrat in continutul de azot si potasiu, de tipul Ingrasamant Citrice Manna Zitrus, 1 kg, care contine un raport bun NPK pentru înflorire și fructificare.

      # 156503
      0 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      14 martie 2023

      Buna ziua. In cazul in care exemplarul pe care il detineti nu este autofertil, cel mai probabil lipsa polenizarii si caderea florilor a fost cauzata de absenta celui de-al doilea exemplar. Kiwi este o planta unisexuat dioica (florile femele si cele mascule se afla pe indivizi separati), de aceea, pentru polenizare si fructificare este nevoie de 2 exemplare (unul cu flori femele si unul cu flori mascule). Mai multe informatii despre aceste specii regasiti si in articolul nostru: Kiwi, informatii despre plantare si lucrarile de ingrijire.

      # 156716
      0 urează frunze verzi
    • Robert
      4 aprilie 2023

      Buna ziua. Planta masculina consta intr-o a doua planta de kiwi sau este special masculina?

      # 159306
      4 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        4 aprilie 2023

        Buna ziua. Daca detineti deja o planta kiwi, atunci trebuie sa cunoasteti in primul rand daca aceasta este de gen masculin sau feminin (intrucat plantele kiwi sunt specii unisexuat dioice, avand florile femele si cele mascule pe indivizi separati), respectiv daca este un soi autofertil (in unele pepiniere se produc astfel de puieti de kiwi, cu flori mascule si flori femele pe un singur exemplar). In cazul in care detineti un soi de kiwi autofertil, nu este nevoie de un al doilea exemplar pentru polenizare. In cazul in care exemplarul pe care il detineti nu este autofertil (pentru polenizare si fructificare este nevoie de 2 exemplare – unul cu flori femele si unul cu flori mascule), dupa ce cunoasteti genul exemplarului pe care il detineit (masculin sau feminin), veti putea achizitiona de la pepinierele autorizate care au in paleta de specii si kiwi, cel de-al doilea exemplar, care trebuie sa fie din celalalt gen.
        De exemplu, daca aveti deja un kiwi cu flori femele, va trebui sa achizitionati un al doilea exemplar – de gen masculin.
        In schimb, daca aveti deja un kiwi cu flori mascule, va trebui sa achizitionati un al doilea exemplar – de gen feminin.

        # 159307
        1 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

kiwi-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Kiwi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi