Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Mihordea Rodica Georgiana
   18 iunie 2020

   kalanchoe – pete albe pe frunze

   Cad frunzele, au o chestie alba pe ele, mai sunt și niște musculițe verzi care le dau târcoale plantelor, sunt ținute pe balcon, le-a mers foarte bine pe timp răcoros, cu ce le pot ajuta?

   #66590 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   18 iunie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati daca plantele sunt amplasate in lumina directa a aoarelui. Petele respective au un aspect prafos? Se pot indeparta prin stergere?

  • Mihordea Rodica Georgiana
   19 iunie 2020

   Nu se pot șterge petele, sunt imprimate pe frunze, soarele nu ajunge direct pe ele

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   19 iunie 2020

   Buna ziua, din informatiile si fotografiile atasate, simptomele respective pot avea o cauza naturala (de obicei, la plantele de kalanchoe frunzele imbatranite prezinta cicatrici, pete etc.) sau pot fi cauzate de daunatori (daca ati observat musculite in zona in care se afla plantele). Astfel, este indicat sa eliminati frunzele afectate, deoarece nu isi vor mai reveni si sa aplicati preventiv un tratament cu un insecticid precum Mospilan (Mospilan 20 SG, 3 g), 3 g/10 L apa. Ulterior, la o saptamana dupa aplicarea insecticidului, pe tot parcursul perioadei de vegetatie, este indicat sa le aplicati un ingrasamant special pentru cactusi si plante grase, ce asigura minimul de nutrienti necesari pentru o crestere sanatoasa, precum cel de la Hauert (Ingrasamant cactus Hauert, 250 ml ). Acesta se adauga in apa de udare (10 ml/4 L apa) si se administreaza la interval de 2 saptamani.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.