Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Oana
      9 mai 2022
      4 urează frunze verzi

      Kalanchoe – frunzele se ingalbenesc si se usuca

      buna ziua! aceasta planta infloreste mereu dar frunzele i se usuca si capata o culoare galbuie, dupa cum se poate vedea in imagini. nu o ud in fiecare zi si sta la pervaz unde primeste lumina toata ziua de la rasarit si pana apune soarele. nu este foarte cald si nici umiditate ridicata nu este. boboci are, are si pui de frunze care cresc la baza. multumesc pentru răspunsuri!

      # 125829

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      10 mai 2022

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa ne precizati mai multe detalii: care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval de timp realizati udarea si in ce mod? Ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand, ce doze ati folosit? Cand a inceput sa prezinte aceste simptome? Ghiveciul prezinta orificii de scurgere a apei?

      # 125995
      1 urează frunze verzi
      • Oana
        10 mai 2022

        o ud o data la vreo 2 zile aproximativ, o ud normal (pe pamant) fara sa ating frunzele. nu am aplicat niciun tratament si nici ingrasamant. ghiveciul are orificii de scurgere. prezinta simptome de vreo 2 sapt, de cand am primit-o. am uitat sa mentionez in postare ca mai am una identica (si ca aspect si ca marime a ghiveciului si toate detaliile din postare si din acest raspuns) care nu are absolut nicio problema, frunzele sunt sanatoase si înflorește mereu.

        # 126053
        1 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          10 mai 2022

          Avand in vedere informatiile furnizate, cel mai probabil simptomele din fotografiile atasate au aparut din cauza umiditatii excesive, persistenta la nivelul substratului (mai ales ca ati mentionat ca udarea se realizeaza la 2 zile). Fiind o specie suculenta, suporta mai bine lipsa apei pe o anumita perioada, decat umiditatea in exces. Este indicat ca udarea sa se faca moderat (evitand stagnarea apei in tavita), iar substratul sa se usuce intr-o proportie destul de mare intre udari. In continuare, se recomanda ingrijirea acestuia conform recomandarilor din articolul nostru – Kalanchoe, informatii si sfaturi de ingrijire, iar pentru stimularea regenerarii si cresterii sanatoase, puteti avea in vedere utilizarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor plante, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml, conform instructiunilor de pe eticheta.
          De asemenea, este important de mentionat ca acest exemplar poate fi mai sensibil (comparativ cu celalalt care nu prezinta momentan simptome), desi au beneficiat de aceleasi conditii de mediu si ingrijire.

          # 126054
          3 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Kalanchoe

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi