Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Alinuca maria
      29 noiembrie 2016
      1 urează frunze verzi

      kalanchoe – cum se inmulteste?

      Am doua probleme:
      1) frunzele au inceput sa se usuce de cam doua saptamani,are vreo legatura cu anotimpul sau e vorba despre vreun daunator?
      2) nu stiu daca frunzele uscate se taie de la teaca sau de la petiol?
      Cum si cand se inmulteste Kalanchoe prin butasi?
      Mersi

      # 79776

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 decembrie 2016

      Cauzele caderii frunzelor pot fi mai multe. Unul din ele este administrarea apei prea des sau prea rar. Aceste plante se uda moderat si in functie de temperatura din mediul ambiant. Daca tineti plantele intr-o camera racoroasa, le udati mai rar. Intre doua odari, substratul de deasupra trebuie sa se usuce. Chiar daca este o planta suculenta, Kalanchoe nu tolereaza lipsa apei pe termen lung dar nici excesul si substratul permanent umed. Un alt motiv ar fi lumina insuficienta. In acest caz, frunzele bazale cad iar noile cresteri prezinta culoare mai deschisa. Mutati planta intr-un loc in care sa beneficieze de suficienta lumina, mai ales ca numarul orelor de lumina pe zi este redus. Lipsa nutrientilor este un alt motiv pentru care Kalanchoe isi poate pierde frunzele. Aveti aici cateva repere astfel incat sa va puteti da seama de cauza caderii frunzelor, in functie de conditiile pe care le oferiti plantei. Frunzele uscate se indeparteaza cu tot cu petiol si se indeparteaza din ghiveci.
      Inmultirea se realizeaza foarte usor prin butasi de varf de lastari. Prin aceasta metoda, cel mai bine este ca inmultirea sa se realizeze primavara. Dupa desprinderea de planta mama, butasii se dimensioneaza la 2-3 noduri, se indeparteaza frunzele bazale si se lasa 2-3 zile pentru o usoara deshidratare. Dupa aceste zile, se pregateste un substrat de nisip cu turba in care se aseaza butasii. Inradacineaza destul de repede daca dispun de temperaturi de 20-24 grade ziua si 16-18 grade noaptea. Se mai pot inmulti si prin seminte. In acest caz, se asigura aceleasi conditii de temperatura, se seamana in primavara iar germinarea are loc la lumina ( semintele nu se acopera cu substrat ). Cea mai usoara metoda este cea prin butasi, asigurand deasemenea obtinerea unei noi plante identice cu planta mama.

      # 79777
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Kalanchoe

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi