• Acest subiect este gol.
Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alinuca maria
   29 noiembrie 2016

   kalanchoe – cum se inmulteste?

   Am doua probleme:
   1) frunzele au inceput sa se usuce de cam doua saptamani,are vreo legatura cu anotimpul sau e vorba despre vreun daunator?
   2) nu stiu daca frunzele uscate se taie de la teaca sau de la petiol?
   Cum si cand se inmulteste Kalanchoe prin butasi?
   Mersi

   #79776

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   5 decembrie 2016

   Cauzele caderii frunzelor pot fi mai multe. Unul din ele este administrarea apei prea des sau prea rar. Aceste plante se uda moderat si in functie de temperatura din mediul ambiant. Daca tineti plantele intr-o camera racoroasa, le udati mai rar. Intre doua odari, substratul de deasupra trebuie sa se usuce. Chiar daca este o planta suculenta, Kalanchoe nu tolereaza lipsa apei pe termen lung dar nici excesul si substratul permanent umed. Un alt motiv ar fi lumina insuficienta. In acest caz, frunzele bazale cad iar noile cresteri prezinta culoare mai deschisa. Mutati planta intr-un loc in care sa beneficieze de suficienta lumina, mai ales ca numarul orelor de lumina pe zi este redus. Lipsa nutrientilor este un alt motiv pentru care Kalanchoe isi poate pierde frunzele. Aveti aici cateva repere astfel incat sa va puteti da seama de cauza caderii frunzelor, in functie de conditiile pe care le oferiti plantei. Frunzele uscate se indeparteaza cu tot cu petiol si se indeparteaza din ghiveci.
   Inmultirea se realizeaza foarte usor prin butasi de varf de lastari. Prin aceasta metoda, cel mai bine este ca inmultirea sa se realizeze primavara. Dupa desprinderea de planta mama, butasii se dimensioneaza la 2-3 noduri, se indeparteaza frunzele bazale si se lasa 2-3 zile pentru o usoara deshidratare. Dupa aceste zile, se pregateste un substrat de nisip cu turba in care se aseaza butasii. Inradacineaza destul de repede daca dispun de temperaturi de 20-24 grade ziua si 16-18 grade noaptea. Se mai pot inmulti si prin seminte. In acest caz, se asigura aceleasi conditii de temperatura, se seamana in primavara iar germinarea are loc la lumina ( semintele nu se acopera cu substrat ). Cea mai usoara metoda este cea prin butasi, asigurand deasemenea obtinerea unei noi plante identice cu planta mama.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

kalanchoe - cum se inmulteste? Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Kalanchoe

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Andreea Ciurescu
  18 noiembrie 2021
  De ce se usuca frunzulitele noi si ramurele la Kalanchoe? Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca frunzulitele noi si ramurele la Kalanchoe? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, am și eu doua Kalanchoe, iar una dintre ele are probleme cu noile frunzulițe se usucă și sunt crocante, apar altele, cresc un pic apoi se întâmplă același lucru; iar ramurele sus sunt un pic maronii și le-au văzut toate frunzele. Plantele sunt ținute la geam, pământ nisipos și sunt udate o data- de doua ori pe săptămână, în funcție de cum arată pământul. Am observat asta de când a început sezonul rece. Am atașat doua poze, sper sa va ajute. Va mulțumesc anticipat.
  0
  1
  Trimite
  Cristina Manda
  17 octombrie 2021
  Kalanchoe – cum pot scapa de daunatori? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Cum pot trata ?
  2
  1
  Trimite
  Maria
  19 august 2021
  Ingrijire kalanchoe Comunitatea Botanistii
  Am primit această plantă și aș vrea să știu ce este, dar și cum se îngrijește cel mai bine.
  0
  1
  Trimite
  Alex
  31 iulie 2021
  Cum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea BotanistiiCum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea BotanistiiCum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua, Am găsit o kalanchoe căreia i s-au ofilit aproape toate frunzele și acum are trunchiul gol. Doresc sa aflu dacă mai pot sa o salvez cumva. Am schimbat curând pamantul cu unul de plante universal. Pământul rămâne deobicei foarte mult umed după ce îl ud. Câteodată chiar și o săptămână. Procesul de degradare a început sa se vadă de la frunze care au început sa se îngălbenească de la vârf și ușor au căzut toate. Culoarea trunchiului original s-a înnegrit ușor. Am atașat și poza cu drenajul ghiveciului. Cum ar trebui sa o ud? La început am lăsat-o într-o farfurie cu apa ca să își ia ea singura atunci când are nevoie. Ar trebui sa aștept pana se usucă pământul de tot pana jos la ghiveci pana când sa o ud din nou?
  0
  1
  Trimite
  CARMEN
  5 ianuarie 2021
  kalanchoe cu frunze ofilite Comunitatea Botanistiikalanchoe cu frunze ofilite Comunitatea Botanistii
  BUna ziua Am acest kalanchoe care se vede din cele doua poze care au fost facute la diferenta de cateva zile ca se simte din ce in ce mai rau. Nu imi dau seama ce problema are. Frunzele se ingalbenesc/maronesc inspre varf. In locul unde s-au maronit ele sunt casante. Este asezat pe pervazul unei ferestre. Nu are daunatori si in aceasta perioada a anului nu am folosit deloc ingrasamant. Pamantul este usor umed la suprafata. Atunci cand am udat a fost in farfurie iar surplusul dupa ceva timp l-am aruncat. Poate imi dati o idee ca sa il mai pot salva. Va multumesc.
  3
  5
  Trimite