Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Gabi Onciu
      16 octombrie 2019
      0 urează frunze verzi

      kalanchoe cu puf pe frunze

      Buna ziua
      Din ceea ce am inteles eu de pe forum, este posibil ca si floarea mea de Kalanchoe sa fie afectata de Fainare.
      1.Imi puteti confirma daca este vorba despre aceata afectiune sau despre altceva?! ( Mentionez ca la cateva zile eu folosesc betisoare de urechi pentru a curata zonele albe de puf).
      2.Ce remedii sunt potrivite in cauza de fata ?
      3. Ar ajuta cu ceva sa ii schimb pamantul din ghiveci? Exista in comert vreun amestec deja pregatit pentru Kalanchoe, care ?
      Multumesc foarte mult

      # 66565

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      16 octombrie 2019

      Buna ziua, din fotografiile atasate nu pare a fi fainare, chiar daca ati sesizat si un puf alb, se poate sa se fi instalat o alta micoza sau o bacterioza. Pentru a acoperi aceasta posibilitatea, este recomandat sa efectuati 2 – 3 tratamente, la interval de 5 – 7 zile, cu un fungicid ce contine cupru, dar si mancozeb precum Curzate Manox (Curzate Manox, 25 g), 25 g/10 l apa. Pregatiti doar solutia de care aveti nevoie pentru un tratament. Mai exact, desfaceti plicul, varsati continutul lui pe o coala de hartie si impartiti in 2-3-4-5 etc. parti egale (de ex. cu ajutorul unei rigle, aproximati, nu se intampla nimic daca vor fi 0,05 grame mai mult sau mai putin intr-o parte) si dizolvati doar atat cat aveti nevoie in volumul de apa corespunzator. Apoi, sigilati plicul respectiv, urmand ca dupa 5-7 zile sa dizolvati din nou, in volumul de apa corespunzator. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat, sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta.
      Referitor la substrat, Kalanchoe fiind o planta suculenta, puteti opta pentru un substrat de la Agro pentru cactusi si plante suculente (Substrat pentru cactusi si suculenti, 5 litri). Nu este recomandat totusi sa o transplantati acum, pentru a nu o supune unui alt stres.

      # 66570
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Kalanchoe

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi