Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Ana-Maria
   5 mai 2020

   Kalanchoe cu puf alb pe frunze

   Bună ziua!
   Floarea mea prezintă pe frunze un puf alb, care după un timp le usucă. Aceasta creste mai mult în sus și arata ca un copăcel. Planta nu a mai inflorit de când am cumpărat-o. Ce credeți ca as putea folosi pentru a o ajuta sa scape de puf?

   #66578 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   5 mai 2020

   Buna ziua, din pozele atasate, planta pare a fi afectata de fainare. In acest caz se pot face tratamente cu funcigide precum Topas (Topas 100 EC, 3 ml), aplicat prin pulverizare in doza 3 ml/ 10 l apa sau Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente la interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. De exemplu: daca primul tratament se va efectua cu Topas, cel de-al doilea tratament se va face la 5-7 zile cu Amistar, iar dupa alte 5-7 zile se va aplica din nou Topas.

   Pe parcursul perioadei de vegetatie (martie-octombrie) se poate avea in vedere si administrarea unui ingrasamant, precum cel de la Hauert (https://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-universal-1-litru.html), aplicat prin udare in doza 10 ml/ 4 l apa. 

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.