• Acest subiect este gol.
Vezi 2 fire de răspunsuri
  • CARMEN
   5 ianuarie 2021

   kalanchoe cu frunze ofilite

   BUna ziua

   Am acest kalanchoe care se vede din cele doua poze care au fost facute la diferenta de cateva zile ca se simte din ce in ce mai rau. Nu imi dau seama ce problema are. Frunzele se ingalbenesc/maronesc inspre varf. In locul unde s-au maronit ele sunt casante. Este asezat pe pervazul unei ferestre. Nu are daunatori si in aceasta perioada a anului nu am folosit deloc ingrasamant. Pamantul este usor umed la suprafata. Atunci cand am udat a fost in farfurie iar surplusul dupa ceva timp l-am aruncat. Poate imi dati o idee ca sa il mai pot salva. Va multumesc.

   #66606 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   5 ianuarie 2021

   Buna ziua, daca substratul la kalanchoe este mentinut umed la suprafata, atunci umiditatea excesiva din sol a favorizat aparitia afectiunilor (mai ales ca aceste plante fac parte din grupul suculentelor). In general, udarea in exces, drenajul slab al substratului, ghivecele ce nu permit drenarea apei, creeaza conditii optime pentru aparitia si dezvoltarea bolilor la plante. In acest caz, este important sa eliminati, in primul rand, portiunile afectate, pentru a diminua raspandirea afectiunii, dupa care, sa aplicati 2-3 tratamente cu un fungicid omologat la plantele ornamentale, precum Amistar (Amistar, 10 ml). Se dilueaza 10 ml in 10 litri de apa, iar solutia obtinuta se aplica prin pulverizare pe frunze. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore. Tratamentele se pot efectua la intervale de 7 zile.
   De asemenea, pentru a sprijini regenerarea plantei in urma afectiunii, este importanta administrarea regulata a unui ingrasamant special pentru plante suculente: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml.
   Informatii detaliate despre ingrijirea acestor plante puteti regasi in articolul nostru: Sfaturi, ingrijire, cultivare, Kalanchoe.

   • CARMEN
    5 ianuarie 2021

    Multumesc pentru raspuns.
    As mai avea 2 intrebari. Ar fi bine sa schimb si substratul cu unul special pentru cactusi? Dupa ce am cumparat planta, i-am schimbat ghiveciul acela provizoriu si am completat pamanul cu care a venit planta cu unul universal pentru plante de apartament. Ghiveciul desi este unul mic, are niste gauri de drenaj, deci cred ca il pot pastra.
    Daca prepar o solutie de Amistar respectand proportia recomandata, voi face o cantitate minima de 250 ml. Intrebarea este pot folosi si la alte plante de apartament (spatiphillum, dracena, arbore de cafea, epipremnum etc) cu caracter preventiv? Pentru kalanchoe este prea mult pentru o singura aplicare. Si o data facut preparatul trebuie folosit sau dupa 24 ore aruncat. Banuiesc ca aplicarea se face prin pulverizare.
    Am un ingrasamant pentru cactusi si suculente de la Agro pe care nu i l-am aplicat pana acum deci ingrasamntul nu e nevoie sa il cumpar.

  • CARMEN
   26 ianuarie 2021

   Buna ziua
   Kalanchoe din articolul precedent se simte mai bine si va multumeste pentru ajutorul acordat.
   Am aplicat pana acum de 2 ori la o diferenta de 7-8 zile o solutie preparata cu cateva picaturi de Amistar. Diferenta de Amistar din fiola originala am desertat-o intr-o sticluta de 10 ml si o pastrez intr-un compartiment pe usa frigiderului. E o cantitate foarte mare fata de ce am avut eu nevoie. Cred ca voi mai aplica un tratament pentru orice eventualitate dar dupa vreo 10-14 zile.

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.