Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Claudia Soporan
      30 octombrie 2018
      2 urează frunze verzi

      kalanchoe cu frunze ofilite si formatiuni la baza tulpinii

      Am aceasta floare. Era superba in vara. A crescut f mult. I-am schimbat ghiveciul si de atunci nu ii mai merge bine. I se ofilesc frunzele. La baza tulpinilor am vazut ceva “chestii” albe. Nu stiu cum sa le numesc, dar care pana acum nu erau- in poza 3 se observa cel mai bine- .
      Mentionez ca locul florii nu l-am schimbat si de udat o ud ca inainte. La vreo 3 zile aprox. Mi se pare ca ar fi bolnava. Ce ma sfatuiti sa ii aplic/ fac?
      Multumesc mult. O seara frumoasa.

      # 66541

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      30 octombrie 2018

      Formatiunile albe pe care ati specificat ca le-ati sesizat si sunt prezente si in fotografii sunt radacini aeriene. Acestea apar in cazul plantelor suculente din diverse motive, cel mai adesea legate de umiditate: excesul de apa, umiditatea ridicata din aer sau din contra, lipsa apei pentru o perioada indelungata.
      Simptomele prezente in fotografii se datoreaza excesului de apa/umiditate, mai ales ca pe unele frunze se observa si un puf albicios, ceea ce indica prezenta fainarii. Aceasta boala este favorizata de umiditatea excesiva precum si de lipsa aerisirii (tufa este prea deasa iar aerul nu circula).
      Este indicat sa separati planta si sa plantati diviziunile in alte ghivece (in poze se observa ca sunt foarte dese).
      Pentru combaterea fainarii se poate aplica un fungicid precum Ortiva Top (Ortiva Top, 10 ml), se dizolva10 ml in 10 l apa sau Topas (Topas 100 EC, 3 ml), se dizolva 3 ml in 10 l apa.
      In cazul acestei plante, trebuie sa tineti cont ca udarea se realizeza diferit in functie de perioada de crestere si de repaus.
      Din primavara pana in toamna cand aceasta se afla in perioada de crestere are nevoie de un volum mai mare de apa, totusi aceasta se realizeaza cand substratul de la suprafata se usuca usor.
      In perioada de repaus trebuie sa folositi un volum mai mic de apa, fiind o planta suculenta poate suporta pentru o perioada scurta de timp lipsa apei.
      De asemenea, verificati orificiile de scurgere ale ghiveciului sa nu fie obturate si nu lasati apa sa stagneze in tavita ghiveciului.

      # 66545
      1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Kalanchoe

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi