Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Claudia Soporan
   30 octombrie 2018

   kalanchoe cu frunze ofilite si formatiuni la baza tulpinii

   Am aceasta floare. Era superba in vara. A crescut f mult. I-am schimbat ghiveciul si de atunci nu ii mai merge bine. I se ofilesc frunzele. La baza tulpinilor am vazut ceva “chestii” albe. Nu stiu cum sa le numesc, dar care pana acum nu erau- in poza 3 se observa cel mai bine- .
   Mentionez ca locul florii nu l-am schimbat si de udat o ud ca inainte. La vreo 3 zile aprox. Mi se pare ca ar fi bolnava. Ce ma sfatuiti sa ii aplic/ fac?
   Multumesc mult. O seara frumoasa.

   #66541 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   30 octombrie 2018

   Formatiunile albe pe care ati specificat ca le-ati sesizat si sunt prezente si in fotografii sunt radacini aeriene. Acestea apar in cazul plantelor suculente din diverse motive, cel mai adesea legate de umiditate: excesul de apa, umiditatea ridicata din aer sau din contra, lipsa apei pentru o perioada indelungata.
   Simptomele prezente in fotografii se datoreaza excesului de apa/umiditate, mai ales ca pe unele frunze se observa si un puf albicios, ceea ce indica prezenta fainarii. Aceasta boala este favorizata de umiditatea excesiva precum si de lipsa aerisirii (tufa este prea deasa iar aerul nu circula).
   Este indicat sa separati planta si sa plantati diviziunile in alte ghivece (in poze se observa ca sunt foarte dese).
   Pentru combaterea fainarii se poate aplica un fungicid precum Ortiva Top (Ortiva Top, 10 ml), se dilueaza 10 ml in 10 l apa sau Topas (Topas 100 EC, 3 ml), se dilueaza 3 ml in 10 l apa.
   In cazul acestei plante, trebuie sa tineti cont ca udarea se realizeza diferit in functie de perioada de crestere si de repaus.
   Din primavara pana in toamna cand aceasta se afla in perioada de crestere are nevoie de un volum mai mare de apa, totusi aceasta se realizeaza cand substratul de la suprafata se usuca usor.
   In perioada de repaus trebuie sa folositi un volum mai mic de apa, fiind o planta suculenta poate suporta pentru o perioada scurta de timp lipsa apei.
   De asemenea, verificati orificiile de scurgere ale ghiveciului sa nu fie obturate si nu lasati apa sa stagneze in tavita ghiveciului.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.