Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Claudia Soporan
   30 octombrie 2018

   kalanchoe cu frunze ofilite si formatiuni la baza tulpinii

   Am aceasta floare. Era superba in vara. A crescut f mult. I-am schimbat ghiveciul si de atunci nu ii mai merge bine. I se ofilesc frunzele. La baza tulpinilor am vazut ceva “chestii” albe. Nu stiu cum sa le numesc, dar care pana acum nu erau- in poza 3 se observa cel mai bine- .
   Mentionez ca locul florii nu l-am schimbat si de udat o ud ca inainte. La vreo 3 zile aprox. Mi se pare ca ar fi bolnava. Ce ma sfatuiti sa ii aplic/ fac?
   Multumesc mult. O seara frumoasa.

   #66541

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   30 octombrie 2018

   Formatiunile albe pe care ati specificat ca le-ati sesizat si sunt prezente si in fotografii sunt radacini aeriene. Acestea apar in cazul plantelor suculente din diverse motive, cel mai adesea legate de umiditate: excesul de apa, umiditatea ridicata din aer sau din contra, lipsa apei pentru o perioada indelungata.
   Simptomele prezente in fotografii se datoreaza excesului de apa/umiditate, mai ales ca pe unele frunze se observa si un puf albicios, ceea ce indica prezenta fainarii. Aceasta boala este favorizata de umiditatea excesiva precum si de lipsa aerisirii (tufa este prea deasa iar aerul nu circula).
   Este indicat sa separati planta si sa plantati diviziunile in alte ghivece (in poze se observa ca sunt foarte dese).
   Pentru combaterea fainarii se poate aplica un fungicid precum Ortiva Top (Ortiva Top, 10 ml), se dilueaza 10 ml in 10 l apa sau Topas (Topas 100 EC, 3 ml), se dilueaza 3 ml in 10 l apa.
   In cazul acestei plante, trebuie sa tineti cont ca udarea se realizeza diferit in functie de perioada de crestere si de repaus.
   Din primavara pana in toamna cand aceasta se afla in perioada de crestere are nevoie de un volum mai mare de apa, totusi aceasta se realizeaza cand substratul de la suprafata se usuca usor.
   In perioada de repaus trebuie sa folositi un volum mai mic de apa, fiind o planta suculenta poate suporta pentru o perioada scurta de timp lipsa apei.
   De asemenea, verificati orificiile de scurgere ale ghiveciului sa nu fie obturate si nu lasati apa sa stagneze in tavita ghiveciului.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

kalanchoe cu frunze ofilite si formatiuni la baza tulpinii Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Kalanchoe

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Andreea Ciurescu
  18 noiembrie 2021
  De ce se usuca frunzulitele noi si ramurele la Kalanchoe? Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca frunzulitele noi si ramurele la Kalanchoe? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, am și eu doua Kalanchoe, iar una dintre ele are probleme cu noile frunzulițe se usucă și sunt crocante, apar altele, cresc un pic apoi se întâmplă același lucru; iar ramurele sus sunt un pic maronii și le-au văzut toate frunzele. Plantele sunt ținute la geam, pământ nisipos și sunt udate o data- de doua ori pe săptămână, în funcție de cum arată pământul. Am observat asta de când a început sezonul rece. Am atașat doua poze, sper sa va ajute. Va mulțumesc anticipat.
  0
  1
  Trimite
  Cristina Manda
  17 octombrie 2021
  Kalanchoe – cum pot scapa de daunatori? Comunitatea Botanistii
  Buna seara! Cum pot trata ?
  2
  1
  Trimite
  Maria
  19 august 2021
  Ingrijire kalanchoe Comunitatea Botanistii
  Am primit această plantă și aș vrea să știu ce este, dar și cum se îngrijește cel mai bine.
  0
  1
  Trimite
  Alex
  31 iulie 2021
  Cum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea BotanistiiCum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea BotanistiiCum pot salva kalanchoe cu frunze ofilite și trunchiul gol ? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua, Am găsit o kalanchoe căreia i s-au ofilit aproape toate frunzele și acum are trunchiul gol. Doresc sa aflu dacă mai pot sa o salvez cumva. Am schimbat curând pamantul cu unul de plante universal. Pământul rămâne deobicei foarte mult umed după ce îl ud. Câteodată chiar și o săptămână. Procesul de degradare a început sa se vadă de la frunze care au început sa se îngălbenească de la vârf și ușor au căzut toate. Culoarea trunchiului original s-a înnegrit ușor. Am atașat și poza cu drenajul ghiveciului. Cum ar trebui sa o ud? La început am lăsat-o într-o farfurie cu apa ca să își ia ea singura atunci când are nevoie. Ar trebui sa aștept pana se usucă pământul de tot pana jos la ghiveci pana când sa o ud din nou?
  0
  1
  Trimite
  CARMEN
  5 ianuarie 2021
  kalanchoe cu frunze ofilite Comunitatea Botanistiikalanchoe cu frunze ofilite Comunitatea Botanistii
  BUna ziua Am acest kalanchoe care se vede din cele doua poze care au fost facute la diferenta de cateva zile ca se simte din ce in ce mai rau. Nu imi dau seama ce problema are. Frunzele se ingalbenesc/maronesc inspre varf. In locul unde s-au maronit ele sunt casante. Este asezat pe pervazul unei ferestre. Nu are daunatori si in aceasta perioada a anului nu am folosit deloc ingrasamant. Pamantul este usor umed la suprafata. Atunci cand am udat a fost in farfurie iar surplusul dupa ceva timp l-am aruncat. Poate imi dati o idee ca sa il mai pot salva. Va multumesc.
  3
  5
  Trimite