Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Bogdan COSTEA
   6 mai 2022
   5 urează frunze verzi

   Interactiune insecticide si fungicide – pomi fructiferi

   Buna ziua, am postat pe forum despre probleme cu cei 7 pomi ce ii avem in curte, cais. mar, cires, prun, si colega dvs Ela a raspuns si a recomandat in functie de afectiune si specie urmatoarele produse: Airone SC, Folpan, Deltasap, Mavrik, Topas . Intrebarea mea este urmatoarea: am cumparat o pompa, vermorel, din acela cu pompa electtrica sa nu stau sa fac scurta la mana de la atata pompat, am facut amestecurile in sticle de plastic de 10 litri fiecare cu eticheta ei dar e musai sa spal pompa dupa fiecare produs, sau dupa ce am golit pompa pe cais sa zicem , pot pune produsul pentru meri si sa dau mai departe, s.a m. d.? Adica produsele au o oarecare interactiune intre ele, se poate intampla ceva rau pomilor?
   Cred si sper ca gazonul din gradina, dimprejurul pomilor, pe care implicit cade solutie nu are vreo problema ….???
   Astept raspunsul dvs.
   Multumesc.

   #125349

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   6 mai 2022

   Buna ziua. In general, se recomanda ca solutiile de protectie fitosanitara sa fie preparate si dispersate din recipiente curate. Substantele incompatibile in amestec (numele substantei active sau pH-ul acesteia) sunt mentionate de regula pe ambalaj. In plus, inainte de utilizarea oricarui amestec de produse, este indicata efectuarea unui microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa, pentru a stabili compatibilitatea. Amestecul nu se va utiliza in cazul in care produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc.
   In plus, amestecurile se recomanda a fi realizate numai in momentul aplicarii solutiilor, deoarece in cazul majoritatii produselor de uz fitosanitar, amestecurile deja preparate nu au o valabilitate mai mare de cca. 24-48 de ore.
   Mai multe informatii despre aplicarea tratamentelor fitosanitare in conditii optime puteti regasi in articolul nostru: Tratamente fitosanitare - Protectia mediului si a muncii. In cazul efectuarii corecte a tratamentelor fitosanitare, integritatea gazonului nu este afectata.

   #125364
   2 urează frunze verzi
   • Bogdan COSTEA
    6 mai 2022

    Multumesc pentru raspuns. Eu am intrebat altceva si nu m-am exprimat bine, nu m-am facut inteles. Nu as amesteca produsele la nivel de fiola ci doar vroiam sa stiu dupa ce dau de exemplu Deltasap pe cais, spal pompa bine de multe ori cu apa (eventual un detregent) pentru a da cu Score 250 EC pe cires sau doar o scurg de solutia ramasa si o clatesc odata cu apa si este de ajuns.

    #125382
    1 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
     6 mai 2022

     Pentru evitarea oricaror efecte nedorite, este indicata curatarea amanuntita a recipientului/pompei dupa fiecare aplicare, respectiv dupa fiecare amestec (produs de uz fitosanitar) in parte.

     #125395
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Pomi fructiferi
Cais

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare