Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Neculai
      7 februarie 2019
      3 urează frunze verzi

      insecticide pentru paduchii de pe lamai

      Am un lamai , si pe el a inceput sa apara niste paduchi si diferite pete negre si panze , asi dorii un insecticid sau o solutie , stau sa mentionez ca insectele sunt foarte mici si sunt maronii

      # 65664

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      7 februarie 2019

      Se recomanda efectuarea tratamentelor cu Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 l apa sau Milbeknock (Milbeknock EC, 7.5 ml), 7,5 ml/10 l apa. Acestea se alterneaza, numarul tratamentelor variand in functie de evolutia atacului. Primul se efectueaza cu Mavrik si dupa 7-10 zile se aplica Milbeknock. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta.

      # 65666
      0 urează frunze verzi
    • Florin Toth
      27 februarie 2019

      eu am 5 citrusi si unul dintre ei era infestat masiv cu testosi, motiv pentru care i-am tratat pe toti preventiv cu actara. astazi, la cateva zile dupa am descoperit o infestatie masiva cu acarieni pe alt lamai, panze si insecte peste tot, actara a avut zero efect pe acarieni acum o saptamana, in schimb am folosit o solutie poloneza direct preparata care vad ca i-a mai potolit pe micuti, a fost buna solutia. mai am de la Syngenta Affirm dar nu stiu daca este buna. mai este bun si mosiplan, am si din asta, sau sa stropesti planta cu bere neagra, sau sa cureti frunzele cu apa si sapun de casa. eu am folosit solutia poloneza cu spalarea frunzelor cu apa cu sapun. alta varianta ar fi sa dai cu fas fas cu apa calduta pe planta dar nu jeturi puternica, ii scuipa afara jeturile de apa, dar sa nu faci asta cu planta expusa la soare. sau poti sa scufunzi coroana plantei intr-un lighean cu apa calduta.

      # 65667
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 februarie 2019

      Actara (Actara 25 WG, 1.5 g) nu are in spectrul sau de combatere acarienii, iar Affirm (Affirm, 15 g) este recomandat pentru combaterea lepidopterelor din pomicultura, viticultura si legumicultura.
      Pentru combaterea acarienilor se recomanda efectuarea tratamentelor cu acaricide precum Envidor (Envidor 240 SC, 4 ml) 4 ml/10 l apa sau Sanmite (Sanmite 10 SC, 10 ml), 10 ml/7 l apa.
      Eficacitatea unui tratament depinde foarte mult de: respectarea concentratiei recomandate de catre producator, alternarea substantelor active pentru a preveni fenomenul de rezistenta al daunatorilor la acestea, respectarea intervalului dintre tratamente (7-10 zile), alegerea unui produs adecvat in functie de ce doriti sa combateti si numarul tratamentelor, ce se stabileste in functie de evolutia atacului/ de daunator etc.
      Ati mentionat ca aveti si Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g). Acesta se poate aplica pentru combaterea paduchilor testosi, insa este necesar sa alternati substantele active si sa alegeti insecticidele potrivite in functie de daunatorii prezenti (acarieni, paduchi testosi etc.).

      # 65668
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Citrice

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi