• Acest subiect are 3 răspunsuri, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 15 iunie 2017 la 15:36 de Tom Botanistul.
Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Gurau Ioan
   15 iunie 2017

   Insecticid pentru fluturele alb al verzei

   Cu ce produse pot combate fluturele alb al verzei?

   #72153

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul
   16 iunie 2017

   Pentru combaterea fluturelui alb al verzei se pot efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), 2 ml dizolvati in 10 litri apa, Decis Expert (Decis Expert 100 EC, 2.5 ml), 2.5 ml dizolvati in 10 litri apa, sau Fury (Fury 10 EC, 1 litru), 3 ml dizolvati in 10 litri apa.

  • Stela Axente
   18 iulie 2017

   Buna ziua, am si eu o problema cu varza. Are molia verzei si cand e mare umezeala ca la noi apar melci cu cochilie si fara foarte mari. Desi am anumite tratamente acasa nu stiu cu ce sa dau pentru ca varza e maricica unele mai mici altele mai mari cu peste 4 frunze pana la 10 -12 frunze unele crescute pana la 40 cm inaltime dar nu capatani.Vreau ceva pentru molia verzei va rog si de cate ori se repeta tratamentul ( ex daca ploua) sau daca este afectata varza daca se da pe planta.Multumesc

  • Tom Botanistul
   20 iulie 2017

   Pentru combaterea moliei verzei se pot efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), o fiola de 2 ml dizolvata in 10 litri de apa, sau Faster (Faster 10 CE, 2 ml (fiole)), o fiola de 2 ml dizolvata in 6 litri apa.
   Pentru combaterea melcilor si limacsilor se pot aplica moluscocide cum ar fi Optimol (Optimol, 100 g) sau Agrosan (Agrosan B, cutie 500 g).

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Insecticid pentru fluturele alb al verzei Comunitatea Botanistii
Legume
Varza

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Danut
  20 octombrie 2021
  varza – ce sunt aceste gauri? Comunitatea Botanistiivarza – ce sunt aceste gauri? Comunitatea Botanistii
  Cu ce pot stropit ca sa elimin aceasta problema.
  0
  2
  Trimite
  Danut
  23 august 2021
  De ce s-au găurit frunzele la varza Comunitatea BotanistiiDe ce s-au găurit frunzele la varza Comunitatea Botanistii
  Îmi puteți spune cum sa combat aceasta problema la varza.
  0
  3
  Trimite
  Gabriela
  2 noiembrie 2020
  Varza atacata de daunatori Comunitatea BotanistiiVarza atacata de daunatori Comunitatea Botanistii
  In o cultura mica de varza, lot 1-10mp, am gasit daunatori, arata ca niste limaxi dar sunt de dimensiuni mici, lungime 1-3cm, latime 0,5-1 cm, de culoare alb pe o parte si maro inchis pe cealalta, situati la cotor. In zona era murdarie neagra. Seara, cand au iesit pe frunzele exterioare, erau foarte cleiosi. Mentionez ca am dat cu Mospilan si Decis prin august -septembrie, cate o data. De-abia cand am inceput sa recoltez am constatat prezenta lor. Cultura este la soare, am udat pana in septembrie de 2-3 ori pe saptamana, iar dupa aceea 1 data pe saptamana pentru ca nu a mai fost nevoie (era ud pamantul). Mentionez ca semintele sunt de varza de Buzau de la Agro. In alta zona a gradinii ,lot 2, am un alt strat de aceleasi dimensiuni dar acolo nu a legat deloc varza. Aceasta este mai la umbra. Nu cunosc provenienta semintelor Pozele atasate sunt de la lot 1. Intrebari: 1. Ce insecta a atacat lotul 1? Cu ce pot sa stropesc? Mai pot sa stropesc acum? Dupa cat timp pot sa recoltez? Faptul ca am observat o substanta lipicioasa pe frunzele bune ale verzei mai permite sa o folosesc cruda (suc de exemplu)? 2. De ce nu leaga varza de pe lot 2? Cu multumiri.
  1
  1
  Trimite
  Ionuț Mortoiu
  7 septembrie 2020
  Buna ziua,ma confrunt cu o problemă la varză, am stropit cu coragen si l-am coragen si l-am combinat cu decis expert +foliar almagerol, apărut pe fruneze o culoare ruginie sa îngălbenit fruzele,ce tratament trebuie sa folosesc pentru regenerare? Pot să folosesc un fungicid ridomil gold +insecticid actara+foliar almagerol, este ok ,astept raspuns, mulțumesc frumos!
  0
  1
  Trimite
  fliorind
  24 iulie 2020
  in sol argilos -lutos erge varza?
  0
  1
  Trimite