Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Maria
   22 octombrie 2022
   1 urează frunze verzi

   Insecte si larve in baie

   Bună ziua, din vara acestui an,am observat in baia recent renovată(2021),ca apar diverse insecte:
   1 – pe pereții din baie,niște insecte aproape microscopice ,de culoare gălbui-maroniu,forma este de căpușe, merg repede,iar când apropiam degetul sa o strivesc,sărea.
   2 – pe podeaua din baie,apar niște insecte,care seamănă cu viermișori maronii-rosii,dar au și par pe partea superioară, iar partea inferioară este albă,și mărimea lor este cca 2-3 mm.
   Le-am cautat pe net după poză dar nu am găsit nici o informație care sa ma lămurească. Vă atașez pozele ptr fiecare în parte,poate reușiți dvs sa deslușiți misterioasele insecte și sa ma ajutati cu o soluție,va rog frumos!
   Mulțumesc anticipat!
   O zi plăcută!

   #145199

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 octombrie 2022

   Buna ziua, desi este dificila o identificare exacta din cauza dimensiunii reduse a larvei/insectei, larva din prima fotografie pare sa apartina unui gandac din genul Anthrenus, iar in a doua imagine par sa fie paduchi de carte (Psocids). In acest caz, este indicata efectuarea unui tratament mecanic prin aspirare, insistand in zonele in care daunatorii sunt prezenti, precum si cele in care se pot ascunde. Ulterior, pe suprafete, este recomandata si aplicarea unui insecticid de contact, cu spectru larg de actiune precum: i2 AMP2 CL RTU, 1 litru sau i2.6 Universal RTU, 500 ml, conform recomandarilor de pe eticheta, in functie de produsul ales. De asemenea, este important de mentionat si faptul ca, in cazul aplicarii in zonele cu umiditate ridicata, remanenta produselor este mult diminuata din cauza acesteia.

   #145233
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-miriapode
Pest Control
Miriapode

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare