Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Mot Simona Andreea
      7 martie 2023
      7 urează frunze verzi

      insecte mici pe pervaz

      De cateva zile gasesc pe pervaz, pe canapea si pe mine aceasta goanga mica neagra, ce este si cum spam de ele? De unde vin ? Multumesc

      # 156155

      8 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 martie 2023

      Buna ziua, din pacate, imaginea nu este suficient de clara pentru a realiza o identificare, de aceea, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa mai atasati cateva fotografii, cat mai clare/focalizate cu insectele respective.

      # 156165
      0 urează frunze verzi
      • Mot Simona Andreea
        10 martie 2023

        Buna am revenit cu poze…

        # 156393
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          10 martie 2023

          Dupa aspect, pare a fi un gandac din genul Anthrenus, posibil Anthrenus verbasci. In acest caz, o prima masura ce este indicat sa se intreprinda este aspirarea temeinica a spatiului respectiv, insistand in zonele in care acestia sunt prezenti, precum si cele in care se pot ascunde. Ulterior, pe suprafete, este indicata si aplicarea unui insecticid de contact, cu spectru larg de actiune precum i2 AMP2 CL RTU, 1 litru sau i2.6 Universal RTU, 500 ml , respectand intocmai recomandarile de pe eticheta, in functie de produsul ales. In zonele greu accesibile, unde nu se poate aplica o solutie prin pulverizare, se recomanda aplicarea unui insecticid gata preparat, sub forma de pulbere (i05 PermDust, 100 g), conform recomandarilor de pe eticheta. Totodata, este indicata si identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in interior.

          # 156403
          1 urează frunze verzi
    • Mot Simona Andreea
      7 aprilie 2023

      Buna, v.am contactat acum ceva timp pt gandacul de covor asa ati spus ca se numeste , am comandat toate produsele specificate de dvs si dupa ce am aplicat in casa la cateva zile mi.au aparut viermi. Ii omor ii arunc la gunoi, efectiv am vazut cum ies din parchet, am mai dat cu solutiile acelea si degeaba, nu apar des ca la inceput mai mult de 10/zi, dar tot mai vad pe jos si niste gandacei cum am avut la inceput. Dar nu multi, doar ca intrebarea mea este din moment ce sunt toata ziua cu curatenia am o problema legata de curatenie sa fie curat mereu, de unde naiba tot apar, vrem sa ne mutam oricum cu fetita dar nu gasim. Ce sa mai fac ca innebunesc. Eu am fobie de gongi insecte taratoare si tot.. dar pt fetita si catelusa imi iau inima in dinti si ii omor sa nu ii las la indemana.. multumesc

      # 159569
      3 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        11 aprilie 2023

        Adultii pot patrunde in interior prin intermediul usilor/ferestrelor deschise sau pot fi adusi in incinta prin intermediul unui obiect deja infestat (de exemplu, o piesa de mobilier). Acestia prefera tesaturile si produsele de origine animala, de aceea, pot patrunde prin caile de acces mentionate, si isi pot depune ouale in diverse locuri (haine, covoare, mobila). In acest caz, in continuare, este indicat sa verificati posibilele cai de acces ale acestora si sa intreprindeti anumite masuri pentru a impiedica patrunderea lor in interior (de exemplu, verificarea plaselor de la ferestre), fiind recomandata si spalarea materialelor textile, la temperaturi mai ridicate, in functie de cat va permite materialul, pentru a elimina eventualele exemplare prezente acolo. Pentru a elimina insectele deja existente in spatiu (avand in vedere ca gradul de infestare este ridicat), este indicata ca in continuare, sa urmati si sfaturile mentionate anterior.

        # 159884
        1 urează frunze verzi
        • Mot Simona Andreea
          11 aprilie 2023

          Mobila este noua, avem 3 camere, in dormitor mai gasesc pe
          Jos si in sufragerie, cei mai multi viermi si mici si mari sunt in sufragerie pt ca ies din parchet, i.am vazut efectiv cum jumatate era in la suprafata, am dat cu solutiile de la dvs si aspirat temeinic.. si degeaba , cred ca e ceva in parchet pt ca e parchet vechi. De aceea innebunesc pt ca la capitolul curatenie stam mai bine de 100%.. si tot ies , mai rar dar tot gasesc . Am mai pus si pudra si solutii si degeaba.

          # 159955
          0 urează frunze verzi
        • Mot Simona Andreea
          15 aprilie 2023

          Buna, am revenit cu poza daca va puteti da seama , acesta e unul mic, dar de obicei gasesc si mai mari , ies din parchet.. nu stiu ce ar putea fi. Cineva mi-a spus ca sunt molii care ies din parchet , dar eu nu cred. Si am dat cu solutiile de la dvs si aspirat temeinic fiecare gaura din parchetul asta vechi.. si tot degeaba.

          # 160228
          0 urează frunze verzi
          • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
            19 aprilie 2023

            Buna ziua, nu se poate realiza o identificare a acestora pe baza imaginilor atasate (din cauza dimensiunii reduse, precum si a faptului ca in numeroase cazuri, identificarea unei insecte nu se poate realiza doar in stadiul larvar). In acest caz, avand in vedere aceste aspecte, precum si faptul ca majoritatea produselor de pest control au adesea un spectru larg de actiune (asa cum se precizeaza si pe eticheta acestora, de exemplu, insecte taratoare/zburatoare), precum si faptul ca majoritatea insectelor sunt destul de susceptibile la substantele active din compozitia acestora, este indicata respectarea sfaturilor mentionate anterior.

            # 160623
            1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

daunatori-igiena-publica
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Daunatori Pest Control

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi