Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristiana Maria
      17 iunie 2021
      2 urează frunze verzi

      Insecte in substrat si praf pe frunzele bonsaiului

      Am acest bonsai de ~2 luni. Când l am cumpărat nu dădea nici un semn de boala iar după câteva săptămâni a început sa facă un fel de mucegai pe frunze, inițial am crezut ca este din cauza ca îl stropesc cu apa, am încetat acest obicei și nici un rezultat. Am început sa ii pun apa mai rar sau mai des și din nou nimic, crezând ca e din cauza udării dese/rare. Pana când recent am observat aceste mici insecte albe in si pe pământ. Nu îmi pot da seama unde am greșit in îngrijirea lui. Țin sa Menționez ca nu am folosit niciun fel de îngrășământ..

      Attachments:
      # 92668

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 iunie 2021

      Buna ziua. Din filmuletul atasat, insectele par a fi o specie de colembole (Collembola). In mod normal, acestea nu sunt daunatoare plantelor, avand un rol important in degradarea resturilor vegetale.
      In schimb, pe frunze se observa simptome specifice fainarii. In acest caz, se recomanda indepartarea frunzelor afectate si efectuarea a 2 tratamente, la interval de 10 zile intre ele, cu un fungicid precum Topas 100 EC, 3 ml, in doza de 3 ml/6 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      De asemenea, pe parcursul perioadei de vegetatie, este indicata administrarea unui ingrasamant special destinat cerintelor nutritionale ale bonsailor, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml.
      Pentru o dezvoltare corespunzatoare, este important sa respectati cerintele specifice de ingrijire. Mai multe informatii regasiti in articolul nostru (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 92675
      3 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi