Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Cristi
      2 februarie 2021
      12 urează frunze verzi

      insecte bonsai ficus ginseng

      Salutare!
      Am o problema cu un ficus ginseng. De cateva zile am observat niste mici gaze pe pamant (sunt atat de mici ca abia le vezi cu ochiul liber). Nu pare sa faca nimic special, doar misuna pe pamant (probabil si pe sub el). Gangania nu urca pe trunchi, crengi sau frunze si nici nu zboara, sare sau lasa urme. As vrea sa stiu daca e ceva daunator si daca e cazul sa cumpar solutie pentru ea, sau daca e ceva normal ce ar putea sa fi aparut de la excesul de umezeala. Din pacate in perioada asta umiditatea in casa e ridicata si pamantul incepe sa faca mucegai deasupra. Doar ce i-am schimbat ghiveciul, pamantul anul trecut si nu avea nicio problema la radacini. Daca are cineva idee ce sunt si daca necesita tratare sau nu. Multumesc!

      # 81100

      7 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 februarie 2021

      Buna ziua. Din imaginile atasate, pare ca va confruntati cu insecte care se dezvolta in conditii de umiditate ridicata in substratul plantelor (unde isi depun ouale si se dezvolta larvele acestora). Pentru a le combate, ar trebui sa lasati pamantul din ghiveci sa se usuce intr-o proportie destul de mare intre udari (udarea sa se faca direct in ghiveci, dar apa sa nu stagneze in tavita). Pentru a captura potentiali daunatori, este indicata utilizarea unei capcane adezive, precum Butterfly Guard, set 10 bucati sau Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier. Incepand din primavara si pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant special pentru bonsai Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml. Pentru o dezvoltare corespunzatoare a bonsaiului, este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti regasi in articolul nostru (Bonsai, informatii si sfaturi de ingrijire).

      # 81106
      0 urează frunze verzi
    • Maria
      5 aprilie 2021

      Bonsai cad frunzele rog sprijin ingrijire

      # 84785
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        5 aprilie 2021

        Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva detalii despre planta dumneavoastra, precum: cand au aparut, mai exact simptomele, conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), cat de des udati planta si cum se realizeaza udarea, tratamente sau ingrasaminte administrate, posibile insecte daunatoare prezente pe planta. Ati achizitionat/transplantat recent bonsaiul?

        # 84833
        0 urează frunze verzi
    • Luizq
      11 martie 2022

      Buna ziua, am un ficus ginseng de aproximativ 2 ani, de curând au inceput sa i se îngălbenească si sa ii cada frunzele, chiar si cele crescute de curand si nu stiu care ar putea fi problema. De cand am observat ca au început sa ii cada frunzele l-am mutat din fata ferestrei insa ma tem sa nu ramana fara frunze, mentionez ca pana acum nu am folosit nici un fel de ingrasamant, ar putea fi acesta un factor?

      # 119849
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        11 martie 2022

        Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cateva detalii despre planta dumneavoastra, precum: cand au aparut, mai exact simptomele, conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), cat de des udati planta si cum se realizeaza udarea. Ati observat insecte daunatoare prezente pe planta? Ati transplantat recent bonsaiul?

        # 119855
        0 urează frunze verzi
        • Luiza
          11 martie 2022

          Simptomele au aparut acum o saptamana, planta nu a fost transplanta într-un alt ghiveci, de udat o ud la aproximativ o săptămână sau cand constat ca pamantul de deasupra este uscat (folosesc apa de la chiuveta pe care o pun pe deasupra incercand sa evit stropirea radacinilor ficusului) pana acum am tinut-o la fereastra iar temperatura din camera este undeva la 22 de grade, m-am uitat cu atentie insa nu am observat nici un fel de insecta.

          # 119862
          0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi