Vezi 7 fire de răspunsuri
  7 Răspunsuri
  • Ioana
   13 martie 2018

   insecte bonsai cu frunze lipicioase

   Bună seara!
   pe frunzele bonsaiului meu sunt niste insecte mici albe. Unuele sunt lipicoase iar dosul frunzelor au ca niste pete albe pe care daca le iau sunt lipicioase (poate ouă ale insectelor?). Vă rog să-mi recomandați un tratament. Am mai apelat la sfaturile dumneavoastră și am fost foarte mulțumită 🙂

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   13 martie 2018

   Ne puteti posta cateva fotografii cu insectele respective pentru a va putea oferi cea mai buna metoda de combatere.

  • Ioana
   20 martie 2018
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   20 martie 2018

   Bonsaiul prezinta un atac destul de masiv al musculitei albe. Este indicat sa se efectueaze minim 2 tratamente cu insecticide cum ar fi Teppeki (Teppeki, 1.5 g), 1.5 grame dizolvate in 10 ltiri apa, urmat la 7 zile de Actara (Actara 25 WG, 1.5 g), 1.5 grame dizolvate in 5 litri apa. Musculita alba este un daunator dificil de combatut, de aceea este nevoie de rabdare, sa se respecte timpul de pauza dintre tratamente iar solutiile sa se alterneze, adica sa nu se aplice 2 tratamente consecutive cu acelasi produs.

  • Ioana
   26 martie 2018

   Intre cele doua tratamente cu teppeki trebuie sa fac pauza? Si cum administrez la planta?

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   26 martie 2018

   Nu se recomanda aplicarea tratamentelor consecutive cu aceasi substanta . Cum am precizat si anterior. Prima data se aplica produsul Teppeki (Teppeki, 1.5 g). Un plic de 1.5 grame se dizolva in 10 ltiri apa si se pulverizeaza pe planta, nu pe sol ( se stropeste planta ). Dupa 7 zile se aplica produsul Actara (Actara 25 WG, 1.5 g). Un plic de 1.5 grame se dizolva in 10 ltiri apa si se pulverizeaza pe planta ( se stropeste planta ).

  • Andreea
   9 septembrie 2020

   Buna ziua, 1 din cei 2 bonsai, de aproximativ 2 săptămâni, pierde foarte multe frunze, frunzele sunt galbene, cu mici pete maro pe verso, dar și pe fata. Pe unele frunze se gaseste ceva lipicios, am atașat poze. Bonsaii sunt tinuti in interior , si au f multa lumina naturala, fiind amplasați în fata unui geam foarte mare. De 2 ori pe săptămână ii ud sub dus, apoi ii las la scurs și ii duc la locul lor. Între Băile de dus, ii mai pulverizez cu apa peste tot. Multumesc !

  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   9 septembrie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne trimiteti mai multe imagini in care sa surprindeti petele de pe frunze. De asemenea, ati efectuat vreun tratament sau ati administrat ingrasamant de curand? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?

Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?

Adaugă răspunsul tău:

Informația ta:


Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.
Adaugă fișier