Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ioan
      16 aprilie 2022
      1 urează frunze verzi

      innegrire ramuri intregi artar

      Ultima fotografie reprezinta artarul în vegetație anul trecut.
      Prima fotografie este același artar care anul acesta nu a mai intrat deloc în vegetație nici nu a mai dat semne că ar avea activitate în el.
      Fotografia din mijloc este un artar plantat anul trecut lângă cel uscat și după cum se vede și în poză de jos începe să se innegreasca ramuri întregi pe care se observă o lipsă de activitate vegetativa !!!
      Ce se întâmplă cu ei…..????

      # 123181

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 aprilie 2022

      Simptomele respective pot fi cauzate de un complex de factori: variatii de temperaturi, conditiile de mediu din sezonul rece, umiditate persistenta in substrat (accentuata de prezenta pietrisului) etc. Este indicata eliminarea pietrisului si mentinerea unei portiuni mai mari de teren afanata, neacoperita, la baza acestora, pentru a asigura o buna oxigenare a solului si evaporare a apei, pentru a evita mentinerea unei umiditati constante (factor favorizant al dezvoltarii patogenilor de sol). In continuare, pentru a sprijini arborele sa depaseasca perioada de stres, se recomanda aplicarea unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestor specii, precum: Ingrasamant Organic Artar Ahorn-Fit, 350 ml, aplicat prin udare, respectand recomandarile de pe eticheta. Pentru a vedea daca artarul care nu a pornit in vegetatie mai prezinta portiuni verzi, se recomanda sectionarea unor ramuri.
      Mai multe informatii despre cerintele specifice de ingrijire ale artarului se regasesc in articolul nostru: Artar, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 123313
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

artar-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Artar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi