Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Elena
      22 august 2018
      0 urează frunze verzi

      ingrijire ienupar ghiveci

      Buna ziua,

      va rog mult sa ma ajutati cu cateva sfaturi cum sa ingrijesc ienuperii pe care i-am cumparat si pe care ii tin in balcon (nu e inchis si e orientat spre est), in ghivece.
      Am doi Juniperus Virginiana Blue Arrow si doi Juniperus squamata blue star. Sunt constienta ca nu sunt plante care sa se tina in ghivece dar poate cu ingrijirea potrivita o sa reusesc sa ii pastrez. As dori sa stiu cum se uda, ce fel de tratamente sa le aplic, mai ales ca unul dintre cei doi ienuperi Squamata a inceput sa se usuce. Acum ca e foarte cald ii ud mai des si numai noaptea cand e racoare. Cat de mari ar trebui sa fie ghivecele ? Ma gandesc sa le confectionez eu niste ghivece din lemn intrucat cele de ceramica sunt foarte grele si nu le pot pune in balcon. Ce fel de pamant sa le pun? Din cel special pentru conifere sau numai turba? am rupt de la cei mari cateva crengute uscate, nu imi dau seama care sa fi fost cauza pentru care s-au uscat. Preventiv, ce fel de tratamente pot sa le aplic ? sunt rezistenti la temperaturi scazute ? Mai am 1 milion de intrebari …
      Va multumesc foarte mult!

      Cu stima,
      Elena

      # 79708

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
      23 august 2018

      Buna ziua, avand in vedere ca i-ati achizitionat recent, pentru a-i ajuta sa depaseasca usoarele simptome de stres pe care le prezinta, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres: AMN BonaVita, 500 ml. Se dizolva 50 ml/10 L apa si se aplica prin udare la radacina (se administreaza fiecarei plante un volum de apa utilizat in mod normal la o udare). Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile.
      Ulterior, cand observati ca s-au mai adaptat, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 ml. Acesta sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.
      De asemenea, in perioada august-octombrie, este recomandata aplicarea unui ingrasamant cu un continut ridicat de potasiu, precum Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg, ce are rolul de a ajuta plantele sa se pregateasca pentru sezonul rece.
      In cazul coniferelor, in general se recomanda tratamente preventive, alternand fungicide pe baza de cupru (Champ 77 WG, 200 g, Bouillie Bordelaise WDG, Zeama Bordeleza, 500 g)cu fungicide pe baza de mancozeb (Ridomil Gold MZ 68 WG, 250 g sau Dithane M 45, 200 g ). Tratamentele se aplica dupa eliminarea partilor uscate (in cazul in care exista). Insa, avand in vedere ca sunt recent plantati, daca nu prezinta simptome, nu este neaparat necesara aplicarea unui fungicid in acest stadiu.

      # 98563
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ienupar-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ienupar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi