Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Elena
      12 septembrie 2022
      2 urează frunze verzi

      Informatii despre starea orhideei

      Buna ziua . Am achiziționat ieri o noua orhidee. Abia când am ajuns acasă am constatat pe bețele de susținere un puf alb . Cand am îndepărtat folia de protecție am constatat in jurul ghiveciului o ușoară umezeala…avea de asemenea o frunza galbenă vejtejita pe care am îndepărtat o . Va atașez niste poze sa imi spuneti daca considerati ca este un semn de afectiune . După ce am sters bețele cu un gel antibacterian , a rămas pe servetel Culoarea albastră. Aspectul rădăcinilor vi se par okay?
      Multumesc

      # 141056

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 septembrie 2022

      Buna ziua. Orhideea din imagini arata bine, per ansamblu si nu pare sa prezinte simptome de afectiune. In continuare, pentru o crestere sanatoasa, este important sa respectati cerintele de mediu si de ingrijire specifice acestor specii. Mai multe informatii se regasesc in articolul nostru: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/.
      In plus, pe parcursul perioadei de crestere, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant special formulat pentru cerintele nutritionale ale orhideelor, precum Ingrasamant Orhidee Wuxal Orchideendünger, 250 ml, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta (mentionate si in descrierea produsului).

      # 141079
      0 urează frunze verzi
    • Elena
      16 septembrie 2022

      Buna ziua. Am revenit cu un topic. In urma cu cateva zile v am arătat o orhidee pe care am achiziționat o .. prezenta pe acele bete susținere un puf alb…mucegai ..nu stiu ce era….la 2 zile am constatat o pata lipicioasa pe Frunze.. am sters o insa a lăsat urme . Va atașez niste poze , poate identificați cauza

      # 141496
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 septembrie 2022

        Buna ziua. Din fotografiile atasate, este posibil ca planta sa fie afectata de un putregai bazal, insa in fotografiile din prima postare nu s-au observat simptomele prezentei acestui patogen. De obicei, putregaiul bazal (crown rot) apare in momentul in care apa se acumuleaza si stagneaza la punctul de insertie al frunzelor.
        In acest caz, se recomanda efectuarea a 2 tratamente, la interval de 7 zile intre ele, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g, in doza de 10 g/10 L apa, aplicat prin udare la radacina. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
        Pe viitor, pentru a preveni aparitia putregaiului bazal, puteti avea in vedere udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas de apa timp de aproximativ 10-15 minute, pentru a permite saturarea substratului, dupa care se scurge toata apa din vas si din farfurioara, astfel incat radacinile sa nu stea in apa. La aplicarea acestei metode se are in vedere ca apa sa nu patrunda in centrul rozetei de frunze sau la punctul de insertie al frunzelor pe tulpina.
        Concomitent cu efectuarea tratamentului fitosanitar, pentru a ajuta planta sa depaseasca perioada de stres si pentru a-i asigura o crestere sanatoasa, se recomanda administrarea ingrasamantului recomandat anterior: Ingrasamant Orhidee Wuxal Orchideendünger, 250 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor de pe eticheta.
        Referitor la petele de pe frunze, acestea sunt similare cu cele provocate de un edem. Edemul poate aparea in urma unui stres abiotic, iar cea mai frecventa cauza a acestuia este umiditatea ridicata in substrat. In aceste conditii, radacinile absorb apa intr-un ritm mai rapid decat poate planta sa elimine prin transpiratie.
        Astfel, se recomanda eliminarea frunzelor puternic afectate si respectarea cerintelor specifice de ingrijire ale orhideei, detaliate si in articolul nostru: https://www.botanistii.ro/blog/tratamente-informatii-flori-orhidee/.
        In plus, este indicat sa monitorizati evolutia plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

        # 141502
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Orhidee

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi