Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Mihaela Prisacaru
      5 august 2022
      14 urează frunze verzi

      informatii despre plosnite de pat

      Va rog sa îmi spuneti dacă tratamentul pt plosnite se aplica și preventiv, având in vedere ca apart. de sub mine are plosnite?
      In cazul in care apelez la firma specializată, soluția trebuie pulverizată pe toate hainele din dulap? Cei de la firma mi-au spus ca scot absolut tot si dau cu soluție peste toate hainele, apoi le voi spala , însă am paltoane, haina de piele etc care nu pot fi spălate la 60 grd, ce fac in acest caz?
      Mulțumesc mult!

      # 137247

      9 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 august 2022

      Buna ziua. In principiu, plosnitele nu se departeaza de locurile unde se hranesc, in acest caz fiind putin probabil sa se deplaseze de la vecini la dumneavoastra, doar daca exista o infestare masiva. Totusi, pentru a depista prezenta si gradul de infestare, in vederea stabilirii tratamentelor de combatere, se recomanda utilizarea unei capcane de monitorizare, precum: CatchMaster BDS-SLDR96, adeziv plosnite . In cazul in care observati plosnite capturate, impotriva acestora se recomanda efectuarea a doua-trei tratamente, intrucat acestea sunt mai greu de combatut. Primul tratament se poate face cu un insecticid precum Cytrol Forte WP, 20 g, in doza 10 g/ 5 l apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum i7.2 Dobol Fumigator, 10 g, in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori si astfel vor intra in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii.
      Dupa 7-10 zile se recomanda efectuarea celui de-al doilea tratament cu un insecticid precum K-Othrine WG 250, 20 g, prin pulverizare, in doza 10 g/ 10 l de apa, apoi aplicati un insecticid fumigator precum i7.2 Dobol Fumigator, 10 g, in fiecare camera.
      In functie de evolutia atacului se poate face si un al treilea tratament, asemanator primului (insecticid prin pulverizare Cytrol Forte WP, 20 g + i7.2 Dobol Fumigator, 10 g).
      Dupa fiecare tratament, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa aspirare. De regula, plosnitele nu se regasesc prin haine, decat in cazuri de infestare ridicata. Totusi, pentru siguranta, toate hainele (tesaturile si materialele) care suporta acest proces, trebuie spalate la o temperatura de 60°C. In cazul paltoanelor si hainelor de piele (ce nu rezista la temperatura de 60°C), puteti avea in vedere izolarea de restul hainelor si verificarea cu atentie a acestora. In plus, pentru monitorizare, puteti plasa langa acestea si capcane precum: Stick-Em The Bugo Capcana Plosnite 211H, set de 8. Pentru mai multe informatii detaliate despre modul de efectuare a tratamentelor, precum si produsele recomandate, va rugam sa consultati si articolul urmator: Scapa de plosnite de pat, solutii.

      # 137379
      0 urează frunze verzi
      • Mihaela
        9 august 2022

        Buna ziua. Mulțumesc pt răspuns. Din păcate, echipa care a venit pt un tratament “ preventiv” , la a doua inspectare a saltelei din dormitor, a găsit o ploșniță. Au aplicat insecticid in toată casa, au pulverizat și pe haine, tot, au aplicat fumigene. Urmează un al 2-le-a tratament. Nu știu cum a “ migrat” aceasta insecta și dacă ar fi mai multe.
        In dimineața respectiva, m -am trezit cu 2 pișcături, nu știu dacă era de la asta sau de la oricare alta posibila insecta care poate aparea pe timp de vara.
        Din păcate, pb de la apartamentul – focar nu s-a rezolvat, ceea ce face totul mult msi dificil de controlat.
        Mulțumesc , înca o data, pt raspunsul prompt.

        # 137499
        0 urează frunze verzi
        • Claudia Cringus
          2 septembrie 2022

          Eu de 1 an jumate ma chinui,am facut 15 tratamente si nu aveam multe cand le am descoperit,nici acum nu am scapat de tot,incep sa cred ca e imposibil sa scapi de ele,au venit vreo 3 echipe diferite,cate 3 tratamente fiecare si …tot in casa sunt,….Dumnezeu sa ne ajute dar alea suge sangele si daca puneti cearceafuri albe ca eu numai asa folosesc se pot vedea dârâle de sange pe care le lasa dupa ce se hranesc,am la toate pernele huse cu fermoar,saltelele le am in huse ermetice impermeabile….deci nu se scapa…

          # 140179
          0 urează frunze verzi
          • daniela
            17 august 2023

            sunt ingrozita. adica cu huse pe saltele tot va musca?

            # 181630
            0 urează frunze verzi
      • Luciana Menhart
        13 august 2022

        Buna! As avea si eu o întrebare , si la mine a venit o firma de DDD iar in timpul deratizării geamurile si balconul au fost deschise si asa au ramas pana am venit sus sa aerisesc si le am vazut ! Domnii de acolo ai zis ca nu e nici o problema , dar acuma dimineata am gasit una in camera in care m am mutat ! Oare nu isi face efectul deratizarea ‘’ ecologică ‘’

        # 137813
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-plosnite-de-pat
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plosnite de pat

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi