Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Vali
   3 iulie 2020

   Informatii Bionat plus

   Buna ziua. Am citit despre produsul dvs. si am constatat ca acesta contine 9 % extract din plante. Ce este diferenta de 91% ? Apa? Am o vie si o livada si as vrea sa folosesc produsul dvs. Problema mea este ca vreau substante bio. Bionatul este o asemenea substanta? Denumirea arata ca da dar de multe ori in spatele unei denumiri frumoase …. Deci in final este produs obtinut doar din plante? Multumesc anticipat

   #79148

   6 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   3 iulie 2020

   Buna ziua, produsul Bionat Plus contine, pe langa 9% extract din plante, urmatoarele elemente chimice: Azot (N)-6.9%, Fosfor (P2O2)-0.003%, Potasiu (K2O)-0.76%, Magneziu (Mg)-0.47%, Sulf (S)-1.3%, Calciu (Ca)-0.05%, Bor (B)-0.16%, Cupru (Cu)-0.35%, Fier (Fe)-0.18%, Mangan (Mn)-0.06%, Zinc (Zn)-0.11%. Adunate, acestea dau un procent de 19,3%. Diferenta de procent pana la 100% este reprezentata de solventul in care se gasesc dizolvate substantele enumerate mai sus. Asadar, nu este un produs obtinut strict din plante. Pentru culturile bio, ca ingrasamant, se recomanda Cropmax (Cropmax, 20 ml), care este un produs admis ca fertilizant bio. Doza recomandata de producator este de 10-20 ml/10 L de apa.

  • flaviu
   4 iunie 2021

   buna ziua, o intrebare as avea , vreau sa stropesc si eu tuia si plante ornamentale cu bionat plus, am un flacon de 500 ml cu cati l de apa sa fac amestecu?

   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    4 iunie 2021

    Buna ziua. Pentru tuia este indicat sa utilizati un ingrasamant special pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 ml. Acesta sprijina rezistenta plantelor la boli, mareste densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.
    In cazul plantelor ornamentale, se recomanda administrarea unui ingrasamant granular cu un continut ridicat de materie organica, special formulat pentru cerintele nutritionale ale acestora, precum Ingrasamant Manna Bio Spezial, 1 kg.

  • flaviu
   4 iunie 2021

   va multumesc pentru sfat, dar totusi am achizitionat bionatu, as dori sa il consum, rau nu are ce sa faca, la cati l de apa pun 500 ml?

   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    4 iunie 2021

    Mai multe informatii despre dozele recomandate in cazul culturilor omologate se regasesc in pagina produsului (Bionat Plus, 100 ml), precum si pe eticheta acestuia.

  • BASSULA VIORICA
   4 iunie 2021

   Buna ziua,
   As dori sa mi dati un sfat in ceea ce priveste iasomia mea care nu a inflorit niciodata si o am de doi ani. Azi am descoperit site ul dvs si poate nu am postat intrebarea unde trebuia dar nu am gasit unde si imi cer scuze daca am gresit.

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Informatii Bionat plus Comunitatea Botanistii
Cum functioneaza
Cum functioneaza

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Dragus Patrick
  14 septembrie 2021
  Folosire erbicid Dicopur D Comunitatea Botanistii
  Salutare. După o problema la sursa de apa, nu am mai putut uda gazonul regulat careva luni, și de la un gazon frumos și des am ajuns la un gazon plin de buruieni. Am cumpărat de pe site 1 litru de Dicopur D și foxtrot. Am aplicat in urma cu 10 zile acel Dicopur, diluat 50ml la 10l apa și aparent nu a avut nici un efect decât in zonele umbrite. Unde a fost umbra permanent a murit tot. L-am aplicat după amiaza când ardea soarele destul de tare. Bănuiesc ca asta a fost problema și oarecum s-a evaporat. Îmi poate spune cineva cum se aplica corect erbicidul? Menționez ca după 15 ore gazonul a fost udat (am uitat sa opresc sistemul de irigat) Multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Dragos
  2 septembrie 2021
  Frunze uscate platan, magnolie, cireș Comunitatea BotanistiiFrunze uscate platan, magnolie, cireș Comunitatea BotanistiiFrunze uscate platan, magnolie, cireș Comunitatea BotanistiiFrunze uscate platan, magnolie, cireș Comunitatea Botanistii
  Am plantat acum 6 luni, 2 platani, o magnolie si un cireș iar in urma cu cateva săptămâni frunzele au inceput să se decoloreze și să se usuce - in special la platan si la magnolie (am atasat poze cu frunzele fiecaruia). In perioada asta am semanat si gazon si am udat curtea zilnic cu apa de la reteaua publica. Ciresul si platanii sunt inconjurati de gazon, in cazul magnoliei, am folie antiburuieni si pietris la baza tulpinei. Solul este fost teren agricol (destul de argilos) in zona de nord a Bucurestiului (in lfov) iar plantele au parte de soare din plin. Cum as putea sa rezolv problema?
  1
  1
  Trimite
  Angelescu Gheorghe
  7 iulie 2021
  Am înțeles ca atât Topsinul cât si Dithane sunt scoase de pe piața. Cu ce pot fi înlocuite?
  1
  2
  Trimite
  David
  16 iunie 2021
  Am achizitionat de la dvoastra Coragen 20 SC, 50 ml, pe 11 mai 2021. Folosesc un pulverizator cu motor. Dizolvarea substantei Coragen in apa o fac intr-o galeata si apoi torn solutia in rezervorul pulverizatorului. Acesta are un filtru in care ramane substanta nedizolvata. 30% din substanta Coragen nu se dizolva in apa calda, nici in apa rece. Ce trebuie sa fac pentru dizolvarea sa completa?
  0
  1
  Trimite
  VLASSA GELU
  7 iunie 2021
  Buna ziua! Am un teren in suprafata de 2000 m.2, care a fost infestat cu Porumbar (prunus spinosa), Lemn cainesc (ligustrum vulgare), Paducel (crataegus monogyna) si Mur (robusfruticosus) care a fost defrisat in totalitate prin taieri si cosire. Dupa cosire aceste plante au reaparut. Va rog un sfat ce erbicide sau arboricide sa folosesc pentru a combate aceste plante, in idea in care pe teren se afla si iarba pe care doresc sa o pastrez. Mentionez ca lastarii reaparuti au inaltimea de 3-10 cm. Va multumesc anticipat! Astept raspunsul d-voastra.
  0
  1
  Trimite