Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cornelia C.
      2 iulie 2020
      0 urează frunze verzi

      Infestare paduche lanos si musculita alba

      Bună seara,

      Vă rog frumos, dacă se poate, sa mă ajutați în următoarea problemă. În fața blocului unde locuiesc avem plantați, în ghivece, o specie de brăduți(spre rușinea mea nu știu cum se numesc), vreo 10 la număr, care sunt infestați cu păduchele lânos. Mai avem și alte plante, cum ar fi mentă, lămâi, hortensie, și alte câteva plăntuțe care sunt infestate cu musculița albă și măslin, rododendron, yucca, bonsai, ananas care, momentan, nu sunt încă infestate. Ce ma sfătuiți să folosesc pentru a combate acești dăunători?
      În attach regăsiți și câteva poze cu brăduții.
      Voi reveni mâine dimineață cu pozele celorlalte plante infestate.

      Mulțumesc,
      O seară frumoasă!

      Cornelia Covete

      # 69914

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 iulie 2020

      Buna ziua,

      Va multumim pentru solicitarea dumneavoastra.

      Tratamentele pentru combaterea paduchilor lanosi constau in aplicarea insecticidelor specifice, prin alternarea de substante diferite, la intervale de 7 zile:

      Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), 7,5 ml/6 L apa.

      Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 L apa.

      Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml, 2ml/10 L apa. Se recomanda efectuarea a 2-3 tratamente, prin alternarea celor doua insecticide, la interval de 7 zile.

      Ulterior, dupa 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, este indicat sa administrati un fertilizant foliar special pentru conifere: Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a chiparosilor.

      De asemenea, pentru combaterea acarienilor (paianjenul rosu) la trandafiri, puteti aplica un acaricid: Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g), in doza de 5 g/10 L apa. Cu aceasta substanta se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 6-7 zile. Pentru regenerarea trandafirilor in urma atacului si cresterea sanatoasa, se recomanda aplicarea unui ingrasamant special, prin udare la radacina, precum Biplantol Trandafiri (Trandafiri NT, 250 ml).

      Impotriva musculitei albe la lamai si menta, se aplica mai multe tratamente, cu insecticide recomandate, la intervale de 5-7 zile, prin alternarea unor insecticide cu substante diferite. Se recomanda efectuarea unui prim tratament cu un insecticid de soc precum Sanmite (Sanmite 10 SC, 15 ml), 15 ml/10 L apa. Acesta are scopul de a elimina majoritatea adultilor, reducand astfel semnificativ populatia insectelor. Urmatorul tratament, il puteti efectua cu un insecticid sistemic precum Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), 7,5 ml/10 L apa, dupa care puteti efectua un tratament cu un insecticid precum Mavrik (Mavrik 2 F, 5 ml ), 5 ml/10 L apa.

      De asemenea, daca doriti sa aflati mai multe informatii despre plantele decorative si problemele ce pot aparea, dar mai ales solutiile recomandate de specialistii nostri, va asteptam mesajul in comunitate: https://www.botanistii.ro/comunitate/.

      # 69918
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

paduchi-sfaturi-combatere
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Paduchi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi