Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Carmen
      4 august 2020
      0 urează frunze verzi

      Infestare cu mai multe tipuri de paduchi

      Buna seara,

      Ne confruntam cu o infestare cu diverse tipuri de paduchi la mai multe plante, cele mai afectate fiind magnoliile. Avem 3 magnolii, 2 mai mici, plantate una langa alta si una mai mare plantata la o distanta considerabila de restul. Problemele au aparut dupa perioada ploioasa si s-au agravat pe perioada temperaturilor crescute.
      Initial am observat niste puncte mici rosii (DSC_5750), prinse de partea superioara a frunzelor. De la fitofarmacie ne-au recomandat un amestec din 3 substante diferite, care sa combata atat fungii cat si parazitii, solutie pe care am aplicat-o la 7 zile. Din pacate, dupa 2 saptamani una dintre magnoliile mici este plina de al doilea tip de paraziti albi, mult mai mici in dimensiune, care si-au creat un fel de panze pe toti mugurii plantei (DSC_5744). Frunzele sunt acum toate mate si mancate. Acest tip de paraziti a atacat si trandafirii de-a lungul intregii curti si au reusit sa ajunga si la trandafirul japonez din interiorul casei. Solutia respectiva a facut minuni in ceea ce priveste trandafirul japonez, dar pare sa nu ajute deloc nici trandafirii, nici magnoliile din gradina. La trandafiri, taiem periodic crengile afectate, dar paduchii albi revin mereu.
      Magnolia mai mare (care este mult mai rezistenta), desi nu a fost atacata de cele 2 tipuri de paduchi amintite mai sus, are in schimb pe dosul frunzelor un fel de oua negre (DSC_5759).
      Aveti idee ce schema de tratament am putea incerca (ce substante, ce cantitati, modul de aplicare, la cate zile trebuie aplicat, pe ce perioada)?
      Se poate aplica in paralel si vreun tip de ingrasamant la magnolia care este foarte afectata?

      Multumesc.

      # 58660

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      4 august 2020

      Buna ziua, plantele dumneavoastra prezinta simptomele unui atac de acarieni (paianjeni de plante), daunatori de dimensiuni foarte mici. In acest sens, este indicat sa eliminati frunzele afectate, deoarece nu isi vor mai reveni, iar impotriva acarienilor, se recomanda aplicarea tratamentelor cu substante precum: Nissorun (Nissorun 10 WP, 5 g), in doza de 5 g/10 L apa sau Vertimec (Vertimec 1.8 EC, 10 ml), in doza de 10 ml/10 L apa. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 6-7 zile, alternand cele doua substante. Astfel, daca aplicati un prim tratament cu Nissorun, dupa 6-7 zile, veti efectua un tratament cu Vertimec.
      Dupa 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, puteti administra un fertilizant foliar pentru a stimula regenerarea plantelor: Terra Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), 25 ml/10 L apa. Se pot administra 2-3 tratamente la interval de 14 zile.

      # 58664
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

magnolia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Magnolia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi