Vezi 6 fire de răspunsuri
  • Dicu Mihăiță
   29 iunie 2020

   incretirea si ingalbenirea frunzelor la ardei

   Bună ziua,
   Vă rog un sfat. Ardeii au frunzele îngălbenite la bază și cad. Sunt si frunze incretite. I-am stropit cu Cropmax, Ditane, Mospilan si Topsin. La rădăcina am pus pământ din bălegar de grajd descompuns de aproximativ 6 ani. Mulțumesc.

   #70472 Răspunde
  • Dicu Mihăiță
   29 iunie 2020

   Nu se poate încarca decat o poză.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 iunie 2020

   Buna ziua, va rugam sa ne mentionati cand au aparut, mai exact, simptomele si cum ati aplicat tratamentele respective (in amestec/separat, la ce interval de timp, perioada aplicarii, cand ati efectuat ultimul tratament). Cat de des sunt udati ardeii? Ce conditii meteorologice au survenit in ultima perioada?

  • Dicu Mihăiță
   29 iunie 2020

   Bună ziua. Simptomele au apărut cam acum o săptămână. I-am stropit acum două săptămâni cu Topsin, Dithane, Mospilan (1 plic la 10 l apă) si Cropmax (10 ml la 10 l apă). Acum 3 zile i-am stropit încă odată doar cu Cropmax. Cand stropesc, urmăresc să nu fie soare si sa fie după ora 19.Udarea o fac prin irigare la 2-3 zile. În ultima vreme a plouat cam mult si nu i-am udat. Mulțumesc.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 iunie 2020

   Din imagini, nu par sa fie prezente simptomele unei boli, ci mai degraba a unui stres fiziologic cauzat de factorii abiotici sau de tratamentele efectuate. In acest caz, se poate aplica un ingrasamant foliar precum Terra-Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), aplicat prin pulverizare in doza 25 ml/ 10 l apa. Se pot face unu-doua tratamente la interval de minim 14 zile intre ele.
   De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca inaintea utilizarii unui amestec de produse (fungicide, insecticide, ingrasaminte lichide), este indicat sa se efectueze un microtest de compatibilitate fizico-chimica intr-un volum restrans de apa. Nu folositi amestecul daca produsele reactioneaza intre ele, daca au loc depuneri, daca se formeaza un precipitat sau o spuma persistenta etc. Pentru evitarea oricaror riscuri de diminuare a eficacitatii produselor sau de aparitie a unor fenomene de fitotoxicitate, este de dorit aplicarea individuala atat a produselor de protectia plantelor, cat si a ingrasamintelor. Sau reducerea la minimum a numarului de componente din amestec.

  • Dicu Mihăiță
   29 iunie 2020

   Mulțumesc mult pentru răspuns, dar si pentru lămuriri.Am comandat produsul recomandat de dumneavoastră, dar și Tomato-Stim pentru tomate.
   Cu stimă!

  • Alina codreanu
   1 iulie 2021

   Bună ziua! Am în solar ardeii kapia, și încep sa se îngălbenească! Îmi puteți spune cauza?

   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    1 iulie 2021

    Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii cu plantele si sa ne precizati mai multe detalii: cand au debutat, mai exact, simptomele? care sunt conditiile de mediu (sol, temperatura, umiditate)? ati aplicat pana acum tratamente/ingrasaminte? ati observat daunatori prezenti?

Vezi 6 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Bunul
  21 august 2021
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1