imi puteti recomanda un erbicid pentru buruieni ce sa nu dauneze capsunilor

Acest subiect conține 17 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Paul Argetoianu 23 aprilie 2015 la 8:12 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 17 Răspunsuri
 • #1938 Răspuns
  Elena

  Buna ziua , imi puteti recomanda un erbicid pentru buruieni dar care sa nu dauneze capsunilor si pomilor. Multumesc

 • #1940 Răspuns
  Tom Botanistul

  Pentru cultura de capsuni, inclusiv a pomilor, puteti utiliza un erbicid cum ar fi Pantera (http://www.botanistii.ro/chemtura-pantera-40-ec.html) sau Fusilade (http://www.botanistii.ro/syngenta-fusilade-forte.html) .

 • #2813 Răspuns
  Mitroi Alex

  Pot folosi un erbicid total la capsune , adica erbicidul total omoara si planta sau doar iarba, as dori sa imi puteti spune daca pot folosi in capsune un erbicid total cum ar fi Roundup, Clinic 360 .

 • #4253 Răspuns
  alex rosu

  acest erbicid stomp pentru infiintarea unei culturi de capsuni este bun ca sa imi elimine semintele deja cazute in sol sa le elimine .ce durata trebuie lasat sa i faca el efectu

 • #4310 Răspuns
  Tom Botanistul

  Daca doriti sa infiintati o noua cultura, dupa ce se va aplica erbicidul Stomp, va fi necesar sa treaca o perioada de aproximativ de 3 saptamani pentru a isi face efectul.

 • #4356 Răspuns
  daniel

  Buna ziua, Am niste capsuni si nu pot scapa de ,,iarba grasa,, . Ce erbicid imi recomandati ? Multumesc.

 • #4425 Răspuns
  Tom Botanistul

  Capsunile sunt plante cu frunza lata, la fel iarba grasa are frunza lata. Daca se aplica un erbicid pentru combaterea buruienilor cu frunza lata, va arde si capsunile. Va fi necesar sa o eliminati mecanic. In cultura capsunului, se pot aplica erbicide cum ar fi Fusilade (www.botanistii.ro/syngenta-fusilade-forte.html) doar pentru combaterea buruienilor cu frunza ingusta (pir, costrei, mohor etc.).

 • #10133 Răspuns
  Marius Ceausu

  Erbicidul Fusilade Forte se poate aplica cand plantele sunt in perioada de vegetatie?

 • #10207 Răspuns
  Tom Botanistul

  Erbicidul Fusilade Forte (http://www.botanistii.ro/syngenta-fusilade-forte.html) nu afecteaza plantele de capsun in vegetatie, fiind selectiv. Momentul optim de aplicare este atunci cand buruienile monocotiledonate sunt in stadiul de 2-4 frunze.

 • #14424 Răspuns
  Nadia Vraja

  Buna!! Daca dau cu Dual și sunt stoloni, afecteaza stolonii??

 • #14870 Răspuns
  Plesoiu Lenuta

  Pot folosi ierbicid Leopard pentru combaterea volburei in cultura de capsuni?

  • #14898 Răspuns
   Tom Botanistul

   Pentru combaterea volburei din cultura de capsun nu exista un erbicid omologat, mai ales pentru aplicarea in aceasta perioada.
   Erbicidul Sultan (http://www.botanistii.ro/adama-sultan-50-sc.html) este omologat pentru aplicarea la cultura capsunului dar se aplica primavara devreme, la pornirea plantelor in vegetatie.

 • #15801 Răspuns
  RADU BAICU

  BUNA ZIUA,
  MA NUMESC BAICU RADU ,SUNT DIN RM.SARAT SI DORESC SA MA AJUTATI CU UN
  ERBICID SAU O COMBINATIE DE ERBICIDE PENTRU COMBATEREA COADA CALULUI.DORESC SA INFIINTEZ O PLANTATIE DE CAPSUNI IN ANUL URMATORPE UNTEREN UNDE AM CULTIVAT MAZARE ANUL ACESTA,DUPA RECOLTARE L-AM ERBICIDAT
  CU TOTAL(RANDOUP)DAR A RAMAS DOAR CACOADA CALULUI.AM MAI ERBICIDAT INCA O
  DATA CU CERLIT SI TOT NU A DISPARUT.VA ROG PE DUMNEAVOASTRA SA-MI SPUNETI
  DACA EXISTA O SOLUTIE EFICIENTA PENTRU ACEASTA BURUIANA.NU POT INVESTI IN
  CAPSUNI PANU NU SCAP DE EA.

  • #15862 Răspuns
   Tom Botanistul

   Coada calului (Equisetum Arvense) poate fi o planta destul de greu de combatut. Erbicidul Roundup ar fi trebuit sa o combata de la prima aplicare. Depinde totusi si in ce doza a fost aplicat erbicidul.
   Eventual, tratamentul se poate repeta cu Roundup Energy (http://www.botanistii.ro/roundup-energy-500-ml.html), care are o concentratie mai mare de substanta activa. Se aplica in doza de 200 ml dizolvati in 10 litri de apa.
   In cazul in care eradicarea nu este completa, Roundup Energy se poate combina cu Dicopur D (http://www.botanistii.ro/nufarm-dicopur-d.html).

 • #15951 Răspuns
  Paul Argetoianu

  Avem o plantatie de capsuni si avem volbura si nu stim cu ce erbicid sa dam sa scapam de ea. Multumesc


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">