Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Razvan
      27 iunie 2022
      1 urează frunze verzi

      Ilex Nellie Stevens cu fructe stafidite

      Buna ziua,
      Acum aprox o luna si jumatate am cumparat un Ilex Nellie Stevens care are cca 1.8m inaltime.
      L-am transplantat intr-un ghiveci de ciment de 40*40*40cm iar deasupra folie de mulcire si piatra alba ornamentala
      Pana cum i-am pus ingrasamant FloraSelf pt rasinoase dupa transplantare si l-am stropit cu ingrasamant foliar Cropmax si insecticid foliar Vertimec combinat cu Spraygard.
      Udarea o fac o data la 2 zile cate 1 litru de apa.
      De cca 2 saptamani am observat ca frunzele noi s-au inmuiat si s-au lasat marginile, iar frunctele noi s-au stafidit.
      Va rog sa ma ajutati cu un sfat din ce cauza a aparut acesta reactie si ce sa fac ca sa isi revina?
      Multumesc

      # 132749

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      28 iunie 2022

      Buna ziua, simptomele aparute la nivelul frunzelor si fructelor par a fi cauzate de o serie de factori abiotici precum: udare necorespunzatoare (volum de apa scazut in raport cu talia plantei), temperaturi ridicate, curenti de aer, etc. Referitor la udare, nu se poate preciza un volum exact de apa, intrucat acesta este influentat de mai multi factori (varsta plantei, dimensiunea acesteia, conditiile de mediu etc.), insa, este indicat sa administrati un volum suficient, astfel incat substratul sa se impregneze si toate portiunile sistemului radicular sa fie alimentate cu apa. In continuare avand in vedere faptul ca substantele nutritive sunt limitate in ghivece, este indicata administrarea regulata a unui ingrasamant, in perioada de crestere vegetativa (primavara-toamna), precum: AMN Powerfertiliser, 500 ml, prin udare la radacina, conform informatiilor de pe eticheta. De moment, se recomanda respectarea conditiilor specifice de ingrijire, detaliate si in articolul nostru: Ilex, informatii si sfaturi de ingrijire si mentinerea plantei sub observatie, iar in cazul aparitiei altor simptome, va asteptam solicitarea insotita de fotografii.

      # 132886
      0 urează frunze verzi
    • Razvan
      22 mai 2023

      Buna ziua!

      Am un copac Ilex din primavara anului trecut si toata iarna a stat afara. A avut fruncte rosii in acest timp, iar acum in primavara a inflorit.
      De cand temperaturile au devenit pozitive, am inceput sa ii administrez AMN BonaVita, 500 ml si ingrasamant Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru o data la 2 saptamani.
      In Aprilie am efectual toaletarea coroanei pentru a avea un aspect rotund. Nu stiu daca asta a cauzat sau din alt motiv, insa cam din acea perioada a inceput sa aiba din ce in ce mai multe frunze galbene care cad.
      Este normal? Daca nu, ce ar trebui sa fac pentru a stopa efectele negative?
      Va multumesc anticipat!

      # 167294
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        23 mai 2023

        Buna ziua. Per ansamblu, aspectul ilexului pare viguros, sanatos. Ingalbenirea si caderea unor frunze poate fi un fenomen obisnuit, ce intervine odata cu cresterea, indesirea (lipsa luminii in interiorul coroanei) si imbatranirea plantei, respectiv imbatranirea frunzelor in cauza. Astfel, in cazul in care nu ati identificat simptome specifice unor boli (ex. pete sau decolorari delimitate, mucegai, depuneri) sau prezenta unor daunatori, se recomanda indepartarea regulata a frunzelor afectate, respectiv continuarea ingrijirii si fertilizarii adecvate a plantei. Ingrasamintele pe care le detineti pot fi aplicate regulat, pe parcursul intregii perioade de vegetatie: ex. AMN BonaVita, 500 ml prin udare la radacina la intervale de 2-4 saptamani (in functie de necesitatea udarii), respectiv Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru prin pulverizare foliara, la intervale de 8-14 zile.

        # 167542
        0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ilex-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ilex

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi