Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Corina
   29 iunie 2023
   4 urează frunze verzi

   Ilex, frunze galbene si uscate

   Buna ziua,

   Ilexul este plantat in toamna trecuta. De la inceputul primaverii este singura planta din gradina care nu a dat semne de trecere in perioada de vegetatie.
   Tot in primavara am folosit ingrasamant cu eliberare lenta pentru plante vesnic verzi si fertilizant pentru plante decorative de terasa. In perioadele cu temperaturi moderate am udat o data pe saptamana si de 2 ori pe saptamana in perioadele de canicula. Deasemeni am mai afanat pamantul in jurul plantei. Acum o luna a inceput sa ingalbeneasca un bol si pe rand si celelalte.

   Ma ajutati va rog?

   Multumesc!

   # 174283

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   29 iunie 2023

   Buna ziua. In cazul in care nu ati identificat prezenta unor daunatori sau simptome specifice unor boli, cel mai probabil simptomele de depreciere se datoreaza unui cumul de factori abiotici, precum stresul suferit la plantare (succesul plantarii este mai redus in cazul exemplarelor de dimensiuni mari), conditiile de mediu neprielnice, calitatea inferioara a solului si udarea necorespunzatoare, umiditatea ridicata si constanta a solului, fertilizarea neadecvata si altele, in functie de caz). Se recomanda indepartarea regulata a partilor de planta depreciate, cu ajutorul unor instrumente bine ascutite si dezinfectate in prealabil (ex. Foarfeca Power Pruner). Odata cu efectuarea acestei operatiuni, se recomanda verificarea cu atentie a tulpinilor, ramurilor si a frunzisului. In cazul in care observati prezenta unor daunatori sau alte simptome, va rugam sa reveniti cu un raspuns detaliat, insotit de fotografii clare, relevante.
   Avand in vedere portul plantei (macrobonsai), pentru a stimula cresterea sanatoasa si pentru prevenirea carentelor nutritive, se recomanda administrarea regulata a unui ingrasamant precum: AMN Powerfertiliser, 500 ml, prin udare la radacina. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este usor uscat la suprafata.
   Avand in vedere plantarea la dimensiuni mari, starea actuala a plantei si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

   # 174302
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ilex-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Ilex

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi