Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ana
      8 noiembrie 2021
      0 urează frunze verzi

      Ilex crenata- cad frunzele verzi

      Ingrijesc doi ilex crenata de aproape doua luni, sunt achizitionati la sfarsit de august de la Hornbach si sunt tinuti in interior. Dupa achizitie i-am mutat in ghiceve de teracota, pastrand tot substratul cu care au venit, iar la baza ghiveciului am pus hidrogranule de argila pentru a retine excesul de apa. Ambele ghivece au gauri de scurgere. I-am udat regulat pe ambii, cateodata la 2 saptamani cateodata la 1 sapt, avand grija ca pamantul sa fie reavan si sa nu se usuce niciodata si curatand farfuria de apa scursa.

      La cel mic (prima poza) am observat la 1 saptamana dupa ce l-am achizitionat, ca i se ingalbenesc, se usca si cad- frunzele de la crengutele de jos, am taiat crengutele cu pricina, crengile superioare aveau muguri si frunze noi, si am presupus ca crengutele cu probleme sunt o reactie de soc de la transplantare. Insa pare ca in continuare se usuca crengutele de jos…si imi este teama ca tot taiand nu o sa mai ramana nimic din copacel. Aveti idee care ar fi problema cu el?

      Cel mare (pozele 2-3) a evoluat foarte bine, a avut crengute si frunze noi si nu parea sa fi suferit de la transplantare, in schimb, saptamana trecuta i-au cazut subit cam 50% din frunze, frunzele verzi fara sa se fi ingalbenit. Nu am descoperit paraziti pe el, la cateva dintre frunze (cele din poza close up) am observat ca sunt usor maronii, insa restul celor cazute erau verzi, am vertificat radacinile si nu sunt putrezite, iar pamantul era reavan, nu se uscase. Cei din spatiul undei sunt cei doi Ilex Crenata au spus au tinut usa/geamurile deschise intr-o dimineata, timp de cateva ore, afara erau aprox 4 grade. Este posibil sa fi suferit un soc termic? Aveti idee daca mai poate fi salvat si cum? In continuare ii cad frunzele..

      Va multumesc!

      # 111705

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      9 noiembrie 2021

      Buna ziua. In general, caderea frunzelor este determinata de un stres abiotic (de exemplu: scaderea intensitatii luminoase, oscilatii de temperatura, prezenta curentilor de aer, umiditate necorespunzatoare in substrat etc.). In continuare, se recomanda mentinerea constanta a conditiilor de mediu din spatiul respectiv si administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml. Poate fi administrat prin udare, in doza de 5 ml/1 L de apa. Este indicat sa efectuati 2-3 tratamente, la interval de 10-14 zile si sa urmariti evolutia plantelor, o perioada.

      # 111711
      1 urează frunze verzi
      • Ana
        9 noiembrie 2021

        Buna ziua, va multumesc pentru raspuns.
        Am uitat sa mentionez ca atunci cand am verificat radacinile copacului mare, am observat in pamant bilute albe de fertilizator. Este ok sa adaug un alt fertilizator?
        Va multumesc,

        # 111715
        0 urează frunze verzi
        • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
          9 noiembrie 2021

          Cu drag! Ingrasamantul AMN BonaVita, 500 ml poate fi administrat chiar daca in substrat este prezent alt fertilizant, intrucat nu este un ingrasamant chimic, ci unul organic, pe baza de microorganisme benefice.

          # 111717
          1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Bonsai

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi