Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Angelica Marin
      25 mai 2020
      0 urează frunze verzi

      ienupar – uscarea la doua saptamani de la plantare

      Buna seara, am si eu ceva probleme si nu stiu ce trebuie sa fac. Am niste puiti ,care dupa aproape 2 saptamani de la plantare, vrei 4 din 25 au inceput sa dea aceste semne. Unde am gresit ce ce trebuie sa fac sa-i salvez atat pe ei si pe cei neafectanti inca. In prima faza am pus la radacina funigid, dupa la o săptămână (adica ieri) bere cu apa (2 cu 8). Pana cineva mi-a recomandat site-uk dvs. Initial am crezut ca este tuia, dar se pare ca este din familia ienupar-ului, dar nu stiu ce specie. Rog sfaturi si recomandari. Multumesc!

      # 58360

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 mai 2020

      Buna ziua, in cazul coniferelor, este foarte important modul in care s-a realizat plantarea. Este indicat ca exemplarele de conifere sa se planteze cu balot de pamant pe radacina, iar sistemul radicular sa fie bine dezvoltat, proportional cu varsta acestuia si cu partea vegetativa. Daca sistemul radicular nu este dezvoltat corespunzator sau radacinile au fost fasonate sever inainte de achizitionare, exista posibilitatea ca la o perioada de timp dupa plantare, sa inceapa sa se usuce ireversibil, fara a exista un motiv evident. Acest proces este vizibil, mai ales odata cu inceperea perioadei de vegetatie si intensificarea proceselor fiziologice. Mai multe informatii sunt prezentate in articolul urmator: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali. Daca plantarea s-a realizat cu succes, veti observa pe parcursul acestei perioade de vegetatie. Momentan, pentru a-i ajuta, se recomanda aplicarea unui stimulator precum Enraizal, 1 litru, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. Afanati putin solul inainte de aplicare. In plus, este foarte important sa le asigurati o fertilizare corespunzatoare, astfel, pe parcursul perioadei de vegetatie, dupa cateva saptamani, cand observati ca s-au mai adaptat, se recomanda administrarea unui fertilizant foliar special precum Fir Fluid, 350 ml. Se dizolva in doza de 25 ml/10 L de apa si se aplica prin pulverizare foliara. De asemenea, trebuie acordata atentie si volumului de apa administrat. Nu se poate preciza exact un interval de udare, deoarece nevoile de apa ale plantei pot sa difere in functie de varsta, anotimp, conditiile de mediu, structura solului etc. Este important sa asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), iar solul sa se usuce aproape complet intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire. Nu se recomanda udarea prin aspersiune (apa nu trebuie sa ajunga pe ramuri).

      # 58364
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ienupar-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ienupar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi