- Acest subiect are 1 răspuns, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 3 iulie 2024 la 17:40 de .
-
-
Discuții pe teme similare
-
Creează un cont cu adresa de email introdusă pentru a profita de următoarele avantaje:
Prioritate la răspunsuri și tratamente din partea specialiștilor noștri
Transport gratuit la comenzile efectuate
Acces rapid la plantele preferate și la calendarele de îngrijire
Urmărești statusul livrării comenzii tale
Mesajul tău va fi moderat în cel mai scurt timp posibil
Mesajul tău va fi moderat în cel mai scurt timp posibil
Creează un cont cu adresa de email introdusă pentru a profita de următoarele avantaje:
Prioritate la răspunsuri și tratamente din partea specialiștilor noștri
Transport gratuit la comenzile efectuate
Acces rapid la plantele preferate și la calendarele de îngrijire
Urmărești statusul livrării comenzii tale
Buna ziua,
Ienupăr târâtor japonez FloraSelf Juniperus procumbens
Ineupar micuț, 20-25 cm, cumpărat din magazin bricolaj, replantat în ghiveci mare impreuna cu un alt ienupar mic, in substrat turba.
Data planatare: 1 iunie 2024
Poziționare: in exterior, pe balcon, soare 3-4 ore pe zi.
A fost tratat cu îngrășăminte pentru conifere Biopon.
Udare la 3-4 zile, substrat mentinut reavăn.
Din păcate ienuparul a inceput sa se usuce de la extremități. Chiar si dupa îndepărtarea ramurilor uscate, a continuat se usuce. Al doilea ienupar (alt soi) este in regula.
Mai poate fi salvat?
Mulțumesc!
Ela Botanista | Ajutor in gradina
Specialist
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTEBuna ziua. In cazul in care nu ati identificat alte simptome, deprecierea a putut interveni in urma unui cumul de factori biotici si abiotici, precum stresul suferit la plantare si la schimbarea conditiilor de mediu, conditiile de mediu neprielnice, umiditatea necorespunzatoare etc. In general, plantarea se recomanda a fi efectuata in afara sezonului de vegetatie (in special toamna tarziu sau primavara devreme, atunci cand se inregistreaza temperaturi de peste 5 ℃ si solul nu este inghetat), chiar si in cazul puietilor cu balot de pamant la radacina. Succesul plantarii este mai redus in cazul in care plantarea se realizeaza dupa pornirea in vegetatie a plantelor (Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali).
Se recomanda indepartarea regulata a portiunilor de planta puternic afectate. Pentru stimularea prinderii, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant precum AMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta. Prima administrare a acestui ingrasamant se recomanda a fi efectuata dupa scurgerea intervalului de actiune a ingrasamantului pe care l-ati administrat deja.
In plus, puteti avea in vedere aplicarea unui ingrasamant foliar precum Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml, conform specificatiilor din descrierea produsului ales. Acestea sprijina rezistenta plantelor la boli, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii frunzisului. Pentru mai multe informatii detaliate despre produsele necesare unei fertilizari echilibrate, pe parcursul unei perioade de vegetatie, va rugam sa consultati si articolul nostru: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi. Pe viitor, se recomanda ingrijirea corespunzatoare a ienuperilor, conform celor descrise in articolele noastre: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire si Ienupar, informatii si sfaturi de ingrijire. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a pamantului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la nivelul substratului, cu un volum potrivit de apa, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand pamantul este uscat la suprafata. Apa nu trebuie sa stagneze la baza ghiveciului sau in ghiveciul-masca/farfurioara.
Daca considerati ca este necesar (ex. daca umiditatea substratului a fost ridicata o perioada mai indelungata de timp), puteti avea in vedere efectuarea unui tratament, cu un fungicid sistemic cu spectru mai larg de combatere, precum Amistar, 10 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare foliara. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partile inferioare si superioare a frunzelor, cat si pe tulpina (Pulverizator manual Volpi TECH1). Produsele de uz fitosanitar se recomanda a fi aplicate in asa fel incat intervalul de actiune al celor cu acelasi mod de administrare (foliar sau la nivelul solului) sa nu se suprapuna – mai precis, se va evita aplicarea ingrasamantului foliar intr-un interval de 10-14 zile inainte si dupa efectuarea tratamentului foliar cu fungicid.
0 persoane consideră această discuție ajutătoare
Ne pare rău că nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai. Spune-ne ce consideri că putem îmbunătăți.
Părerea ta ALTĂDATĂEstimare livrare
Tom Botanistul
Specialist
Specialiștii noștri răspund întrebărilor, oferă soluții și te îndrumă către produsele potrivite.
Vrei să știi mai multe despre rolurile speciale ale membrilor comunității?
AFLĂ MAI MULTE
NOTĂ
BOTANIȘTII |
4,8
|
Experienta a fost buna , produsul are eficienta de aceea voi mai comanda acest produs si in viitor. Livrarea a fost in termenul stabilit.Multumesc
luiza d
Este extrem de eficient acest ingrasamant foliar pentru orhidee! Rezultatele incep sa se vada dupa 3-4 saptamani de administrare, plantele devin mai puternice, reusesc sa sustina florile si sa dea si radacini si frunze noi chiar cand sunt inflorite!
Il recomand!
Daniela F
Am gasit rapid informatiile care ma interesau, ce boli, ce tratament sau schema, am aflat lucruri noi despre daunatori (ca si astia se pot adapta la tratamente) sau cum sa combini sau nu niste fungicide ca sa nu ti afecteze iremediabil planta. Poate aici mi ar fi placut sa gasesc mai multe, despre cum poti sa le combini, care din ce clase, dar poate n-am mai avut eu rabdare. Oricum, mie imi place site ul asta. Bravo.
Daniela S
Eu am vorbit pe email cu Anca Dragomiroiu, si sunt foarte multumit de cum a decurs discutia, si de informatiile primite. Multumesc, inca o data :)
Calin D
singurii care au putut evalua corect boli/daunatori de Coacaz pe baza descrierii in cuvinte & poze. ramane de vazut si daca produsele recomandate fac treaba pt care au fost recomandate.
Marius M
Sa te ajute cineva cu informatii atunci cand ai probleme cu plantele, mi se pare un gest nobil si minunat. Asa ca va felicit pt acest site. O sa il folosesc cat mai mult si ma bucur ca am la cine sa apelez atunci cand am probleme cu plantele (sper eu cat mai rare).
Stefan P
Da . Felicitări pentru că a-ți păstrat prețurile ca în anul trecut. Totuși site-ul lucrează greoi și cred că ar mai simplu dacă pentru același produs s-ar afișa toată gama de ambalaje și prețurile. Sper pentru un nou cupon de reducere și în acest an. Cu stimă Coman și vă doresc tuturor sărbători fericite.
Toma C
V-am descoperit cu 5 ani in urma,si am fost impresionat sa gasesc informatii,implicare,promtitudine,produse,toate laolalta.Va apreciez si va multumesc.
Paul S
Tocmai am facut-o. V-am descris ca si profesionisti.
PS. aveti ce trebuie, ai cu cine vorbi ... si stie ce vorbeste.
CRISTIAN D
Buna organizare, dar stoc mic la produsele de sezon.
Spre exemplu, lipsa Thiovit si nici decembrie nu este!
mircea s
|
Descarcă aplicația Botaniștii |
Susținem |
Informații Companie |
Copyright 2016-2025 PestControl Expert
|