Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Marina
      22 aprilie 2022
      3 urează frunze verzi

      ienupar plantat recent – de ce se usuca?

      Am plantat acum 2-3 săptămâni un ienupar și până acum a fost stropit doar cu zeama bordeleza. Care ar putea fi problema ? Tipul solului în care este plantat ? Solul este alcalin. Este vreo soluție prin care as putea face solul acid ?

      # 123849

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      26 aprilie 2022

      Buna ziua, usoarele simptome de uscare au aparut cel mai probabil in urma stresului suferit la plantare. Este important de retinut faptul ca, starea de sanatate a arbustilor, viabilitatea radacinilor, precum si modul in care s-a efectuat plantarea sunt factori esentiali pentru pornirea in vegetatie si cresterea normala a plantelor. Sistemul radicular sa fie bine dezvoltat, proportional cu varsta acestuia si cu partea vegetativa. Daca sistemul radicular nu este dezvoltat corespunzator sau radacinile au fost fasonate sever/rupte/deshidratate, exista posibilitatea ca la o perioada de timp dupa plantare, sa inceapa sa se usuce ireversibil, fara a exista un motiv evident. Avand in vedere ca l-ati plantat recent, se recomanda administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii solului, sprijina dezvoltarea radacinilor, marind rezistenta plantelor la factorii de stres: AMN BonaVita, 500 ml. Acesta se aplica prin udare la radacina, in doza de 50 ml/10 L apa, administrandu-se fiecarei plante un volum de apa utilizat in mod normal la o udare. Se recomanda efectuarea a 3-4 tratamente, la interval de 10-14 zile, conform instructiunilor de pe eticheta produsului. Ulterior, cand observati ca s-a mai adaptat noilor conditii de vegetatie, este indicata aplicarea unui ingrasamant foliar, special formulat pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 mlsau Fir Fluid, 350 ml, conform recomandarilor din descrierea produselor. Acestea sprijina rezistenta plantelor la boli, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. In general, cresterea aciditatii solului (scaderea pH-ul) se realizeaza prin aplicarea produselor pe baza de sulf sau fosfogips. Mai multe informatii legate de plantare dar si sfaturi legate de ingrijire, puteti regasi in articolele noastre: Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali si Ienupar, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 123964
      1 urează frunze verzi
      • Marina
        4 iulie 2022

        Buna ziua,
        Revin cu informații după aproximativ două luni. Am urmat tratamentul recomandat de dumneavoastră dar ienuparul s-a uscat complet. Se sfarama frunzele și și-a schimbat culoarea. Atașez poza cu starea actuală. Îmi puteți spune daca se mai poate face ceva cu el ?
        Va mulțumesc!

        # 133593
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          5 iulie 2022

          Starea actuala a acestuia nu poate fi precizata cu exactitate doar pe baza fotografiei atasate. Astfel, daca intreaga parte aeriana pare uscata, respectiv este casanta la atingere, acesta nu isi va mai reveni. Totusi, daca considerati ca nu este uscat, puteti avea in vedere administrarea regulata a produselor mentionate, fiind indicat totodata sa ii mai urmariti evolutia, o perioada.

          # 133849
          0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arbori si arbusti coniferi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi