Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Sorina
   10 iunie 2020

   ienupar chinezesc uscat la baza

   Buna ziua,

   Am citit toate cazurile de uscare ale ienuparului chinezesc, dar m-am gandit totusi sa va intreb daca cumva in cazul meu este diferit. As taia ramurile uscate, si as folosi anumite produse pe care mi le-ati recomanda, insa…raman cu gauri mari in partea de jos. Ma gandeam sa tai din ramurile de sus care sunt deja crescute, ca sa le replantez in partea de jos, sa umplu acele goluri. Cum se poate face inmultirea lor cat mai simplu posibil? Daca puteti, va rog sa imi recomandati produse de la dvs de pe site, si ordinea utilizarii lor, as vrea sa salvez acesti ienupari.
   Va multumesc anticipat!

   #58377 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   10 iunie 2020

   Buna ziua, trebuie sa stiti ca, in cazul tratamentelor impotriva afectiunilor la conifere, pentru o combatere cat mai eficienta, este esentiala taierea si arderea ramurilor afectate inaintea aplicarii oricaror solutii, pentru a diminua raspandirea afectiunii. La conifere este indicata aplicarea a 2-3 tratamente cu fungicide cuprice: Champ (Champ 77 WG, 20 g) sau Funguran OH (Funguran OH 50 WP, 30 g), pe care sa le alternati cu fungicide pe baza de mancozeb: Dithane (Dithane M 45, 20 g ) sau Ridomil Gold (Ridomil Gold MZ 68 WG, 25 g). Tratamentele se pot efectua la intervale de 7-10 zile. Nu se recomanda amestecarea substantelor intre ele.
   Ulterior, dupa 10-12 zile de la incheierea tratamentelor, este indicat sa administrati un fertilizant foliar special pentru conifere: Fir Fluid (Fir Fluid, 350 ml), pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a arbustilor.
   La ienupar, inmultirea prin butasi este un procedeu dificil, efectuat de obicei doar de catre specialisti, in sere sau rasadnite. Chiar si asa, inradacinarea acestora se produce foarte greu.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.