Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Simina Grecu
      8 februarie 2021
      9 urează frunze verzi

      ienupar chinezesc stricta – tratamente preventive boli si daunatori

      Buna ziua ! Am achizitionat acum 5-6 ani ienupari chinezesti si s-au dezvoltat foarte frumos avand deja peste 2 metri. Anul trecut in vara am observat niste punctulete albe si am aflat ca sunt niste insecte daunatoare care sug parca seva plantei .I-am stropit cu insecticid aproape toata vara .Anul acesta as dori sa previn aparitia acestor insecte inca din primavara .V-as ruga sa-mi recomandati o solutie ce previne aparitia unor boli sau daunatori la aceasta specie de plante .Mentionez si faptul ca am observat ca la unele plante se usca acele din interior spre exterior . Va rog sa ma ajutati !

      # 81265

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      8 februarie 2021

      Buna ziua, pentru combaterea unui spectru larg de daunatori, in primavara, se recomanda aplicarea unui insecticid sistemic precum Mospilan 20 SG, 3 g. Pentru a spori eficacitatea insecticidului, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru S 240, 2 ml. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta. De obicei, la conifere, uscarea si degarnisirea frunzelor de la baza plantei/din interiorul coroanei reprezinta un proces normal, ce se datoreaza luminii care nu reuseste sa patrunda printre ramurile dese ale acestora, insa poate fi cauzata si de o afectiune la nivelul radacinilor (umiditatea excesiva, compactarea solului, drenaj slab etc.). Se recomanda afanarea solului de la baza acestora si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie. De asemenea, este important de mentionat si faptul ca, inainte de efectuarea unui tratament se recomanda eliminarea si indepartarea, pe cat posibil a partilor uscate (acestea nu trebuie sa ramana pe sol). Dupa eliminarea ramurilor uscate, in primavara puteti avea in vedere aplicarea preventiva a unui fungicid cupric: Champ 77 WG, 20 g. Tot in primavara, pentru a stimula cresterea sanatoasa, este indicata si administrarea unui ingrasamant granular precum AMN Natural Activ-Bio, 1.5 kg. Acesta imbunatateste calitatea solului, mareste toleranta la stres si stimuleaza absorbtia nutrientilor in planta, prin continutul de fungi micorizanti. Se aplica prin incorporare in sol, in doza de 50-150 g/mp. Foliar, pe parcursul perioadei de vegetatie, se recomanda administrarea unui ingrasamant special pentru conifere precum Fir Fluid, 350 ml care contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului.

      # 81317
      0 urează frunze verzi
    • GeorgeA
      20 august 2023

      Bună ziua!
      Am cumpărat la ghiveci 4 juniperus stricta, aproximativ 40 cm înălțimea. Nu am avut timp sa-i plantez și au început să se usuce. Au fost udați dar cu neregularitate. Mai am vreo șansă să-i salvez?
      Mulțumesc!

      # 181969
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ienupar-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ienupar

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi