Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Sorina
   23 aprilie 2021
   2 urează frunze verzi

   Iedera mea se usucă

   Bună ziua! Am achizitionat două iedere in urmă cu două luni. Le-am oferit aceleași condiții de lumină si umiditate, însă una dintre ele se usucă tot mai tare 🙁 Le-am pulverizat cu apă aproape zilnic, iar apa le-am pus când se usca pământul. Celei sănătoase pare să-i meargă foarte bine. Oare ce aș putea face să o salvez pe cealaltă?

   #86597

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   23 aprilie 2021

   Buna ziua. Din imaginile atasate, iedera pare sa fie atacata de acarieni. Impotriva acestora, se recomanda efectuarea tratamentelor cu insecticide precum Floramite 240 SC, 5 ml, in doza de 5 ml/10 L apa sau Vertimec 1.8 EC, 10 ml, in doza de 5 ml/10 L apa. Se pot efectua 2 tratamente la un interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. Mai exact, daca primul tratament il efectuati cu Floramite, urmatorul tratament il puteti efectua cu Vertimec, la 5-7 zile fata de primul. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea superioara, cat si pe partea inferioara a frunzelor, precum si pe tulpina. Este indicat sa aplicati tratamentele si celorlalte plante din incinta respectiva. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Biplantol Contra X, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
   Totodata, pentru a le asigura o fertilizare echilibrata, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic precum AMN Verde, 500 ml. Ingrasamantul stimuleaza activitatea microbiologica din substrat, ceea ce conduce la imbunatatirea fertilitatii si implicit la revitalizarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Se administreaza prin udare la radacina, la intervale regulate, de 2-3 saptamani, in doza de 50 ml/10 L apa, pe parcursul perioadei de vegetatie.
   Pentru mai multe informatii despre ingrijire iedera, puteti consulta articolul nostru (Sfaturi, ingrijire, cultivare, Hedera).

   #86609
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Iedera mea se usucă Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Hedera

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare