Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Cristina Diana
      24 august 2020
      0 urează frunze verzi

      Iederă în ghiveci cu pete și acarieni

      Bună ziua!
      Am o iederă pe balcon și de când am achiziționat-o nu am reușit să o scap de acele pete galbene-maro care se formează pe frunzele ei. Și recent am observat că frunzele încep să pară ciupite pe margini, dar am găsit niște acarieni doar pe un vârf de crenguță. Ce aș putea să fac să o scap de ambele probleme?

      # 61958

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 august 2020

      Buna ziua, iedera prezinta simptomele caracteristice unei boli (antracnoza). Trebuie sa stiti ca aparitia acestei ciuperci fitopatogene este favorizata de umiditatea excesiva, de aceea este important sa mentineti un interval mai lung de timp intre udari, lasand pamantul sa se usuce. Pentru combatere, este esential sa inlaturati intai frunzele afectate, iar ulterior puteti incerca sa aplicati un funcicid sistemic, precum Amistar (Amistar, 10 ml ). Solutia se pulverizeaza pe frunze, in doza de 10 ml/10 L apa. Se recomanda efectuarea a 2 tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.
      Intre cele doua tratamente cu fungicid se poate aplica un insecticid ( la 3 zile dupa primul tratament cu fungicid) pentru combaterea daunatorilor, precum Movento (Movento 100 SC, 7.5 ml), in doza 7,5 ml/10 l apa. Se aplica prin pulverizare.
      La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, pentru a stimula regenerarea plantei in urma afectiunii, puteti administra un ingrasamant precum Biplantol Vital (Vital NT, 250 ml ), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ doua-trei saptamani.
      In lunile foarte calduroase se recomanda ca tratamentele sa se faca noaptea tarziu sau dimineata, cand umiditatea este mai ridicata si temperaturile sunt moderate. In timpul, cat si spre sfarsitul zilei, planta se afla sub stres termic si nu raspunde foarte bine la tratamentele aplicate.

      # 61963
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

iedera-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Iedera

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi