Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Georgescu Madalina
   22 septembrie 2020

   Iedera care se usucă

   Apelez din nou la sfatul dvs.avand in vedere ca si intr-un trecut deloc îndepărtat, mi-au fost de un real ajutor.
   Am cumparat in iunie 2 ghivece cu iedera. Au primit acelasi condiții, fiind situtate una in fata celeilalte.Si au fost tratate similar in ce priveste ingrijirea. Au fost udate si fertilizate identic. Un timp au prezentat aceiasi evoluție foarte bună. Si deodată una am constat ca se degradează. Nu are nici un fel de paienjenis, nu sunt nici un fel de insecte, absolut nimic. Si totusi frunzele se stafidesc. Din frunzișul bogat a ramas după cum se vede.Cealalta după cum se vede și în poza este minunată.
   Mai pot face ceva pentru a o reabilita ?
   Va multumesc anticipat .

   #66444

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   22 septembrie 2020

   Buna ziua, este indicat ca udarea sa se realizeze cu regularitate, insa substratul trebuie lasat sa se usuce usor intre doua udari. Stagnarea apei in exces la nivelul radacinii poate afecta planta. De asemenea, iedera are nevoie de o umiditate atmosferica ridicata, de aceea este recomandat sa ii pulverizati saptamanal frunzele cu apa.
   In cazul de fata, este indicat sa eliminati ce este uscat sau puternic afectat, apoi este recomandat sa aplicati un fungicid cu spectru larg de actiune, precum Amistar (Amistar, 10 ml), aplicat prin pulverizare in doza 10 ml/ 10 l apa. Se recomanda efectuarea a doua tratamente la interval de 5-7 zile intre ele.
   La 7-10 zile dupa efectuarea tratamentelor, se poate aplica un ingrasamant foliar cu efect de regenerare si intarire a plantelor, precum Biplantol Vital (Biplantol Vital NT, 250 ml), aplicat prin pulverizare pe frunze in doza 20 ml/ 1 l apa. Aplicarile se pot repeta la aproximativ doua-trei saptamani.
   De asemenea, pentru o dezvoltare corespunzaoare a plantei este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire specifice. Mai multe informatii puteti gasi pe blogul nostru – Sfaturi, ingrijire, cultivare, Hedera.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Iedera care se usucă Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Hedera

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Adriana Dima Antal
  25 august 2021
  De ce Hedera Hibernica are frunzele mancate? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Am achizitionat recent mai multe ghivece de Hedera Hibernica care are parti din frunze lipsa. Poate fi vorba de melci sau alti daunatori pentru care ar trebui sa folosesc ceva insecticid? Multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Silviu
  16 august 2021
  De ce pe anumite frunze ale Hedera Helix Hibernica apar puncte maro? Comunitatea BotanistiiDe ce pe anumite frunze ale Hedera Helix Hibernica apar puncte maro? Comunitatea BotanistiiDe ce pe anumite frunze ale Hedera Helix Hibernica apar puncte maro? Comunitatea BotanistiiDe ce pe anumite frunze ale Hedera Helix Hibernica apar puncte maro? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, Am 30 de fire, plantate in luna Mai 2020, de Hedera Helix Hibernica din care vreo 6 sunt afectate de o boala(cred) avand o parte din frunze atinse de pete maro. Acestea din urma sunt separate de celelalte 24 fiind pe alta parte a casei. Sunt udate prin picurare la radacina o data la 3 zile. In pozele de mai jos aveti detalii cu ingrasamintele/insecticidele aplicate cat si detalii legate de eventuala boala . De la ultima aplicare am vazut ca am aceste probleme pe cateva din frunzele lor. Celelalte fire au aceasi maturitate si nu au nici o problema, am aplicat același tratament la același interval.
  1
  3
  Trimite
  Sorina
  23 aprilie 2021
  Iedera mea se usucă Comunitatea BotanistiiIedera mea se usucă Comunitatea BotanistiiIedera mea se usucă Comunitatea Botanistii
  Bună ziua! Am achizitionat două iedere in urmă cu două luni. Le-am oferit aceleași condiții de lumină si umiditate, însă una dintre ele se usucă tot mai tare :( Le-am pulverizat cu apă aproape zilnic, iar apa le-am pus când se usca pământul. Celei sănătoase pare să-i meargă foarte bine. Oare ce aș putea face să o salvez pe cealaltă?
  1
  1
  Trimite
  Neti Cenac
  7 decembrie 2020
  tratament iedera – frunze uscate si albeata pe tulpini Comunitatea Botanistiitratament iedera – frunze uscate si albeata pe tulpini Comunitatea Botanistiitratament iedera – frunze uscate si albeata pe tulpini Comunitatea Botanistiitratament iedera – frunze uscate si albeata pe tulpini Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Revin cu rugămintea de a ma ajuta in identificarea problemei pe care o are iedera mea.Planta o am de mai mult de 20 ani si ea s a dezvoltat frumos de a lungul anilor.Anul acesta iedera mea a făcut o albeata pe tulpini si pe frunze(un prieten mai priceput ca mine a sugerat că ar fi fainare).Am incercat niste solutii de la magazinul de profil(nu le stiu denumirea) una din soluții fiind aceea care dizolvata intr o anumită cantitate de apă se albeste.Am stropit o de câteva ori fara nici un rezultat.Apoi am dat o de două ori cu un spray(dn nou nu stiu denumirea) si apoi dupa ce a rămas fără frunze am stropit o o data cu o soluție cu bicarbonat cu apa.Mentionez ca in balcon am patru vase mari cu iedera si doar una din ele are această problema.Cat priveste frecvența cu care o ud.......vara o dată la două zile....primavara sau toamna la trei sau patru zile si cam o data pe an pun in apa cu care ud plantele un ingrasamant pentru sol luat de la market.O zi bună! Multumesc!
  0
  1
  Trimite
  Raluca
  27 august 2020
  Iedera cu insecte mici și albe Comunitatea BotanistiiIedera cu insecte mici și albe Comunitatea BotanistiiIedera cu insecte mici și albe Comunitatea Botanistii
  Bună ziua! Acum câteva luni am pus în apa o crenguța de iedera, acesta a prins rădăcini și am plantat o într-un ghiveci în apartament. Problema este ca au apărut pe frunze și pe crenguțe ca niște pânze de păianjen mici și niște insecte foarte mici negre, pe care am încărcat sa le îndepărtez cu un servelet dar sunt foarte mici și lipicioase, iar acum au apărut și mai multe. De asemenea au apărut niște insecte foarte mici albe, foarte multe. Acestea stau și pe planta dar și pe sol. O alta problema ar fi ca pe unele funze au apărut zone maro, care încep sa se usuce. Cum as putea sa o salvez? Vă mulțumesc!
  0
  3
  Trimite