Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ana Maria
      4 august 2015
      1 urează frunze verzi

      identificare problema tradafir hibiscus – boala sau paraziti

      Buna ziua .
      Unul din trandafirii mei are o problema si nu stiu pt ce anume sa il tratez … boala sau paraziti .
      Ce credeti ca este si ce tratament pot aplica?

      # 73108

      3 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      5 august 2015

      Din pozele postate intelegem ca trandafirul pare a fi atacat de anumite insecte care inteapa frunzele si sug seva. Puteti efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Actara (Actara 25 WG, 1.5 g) sau Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g), cu repetare la 7 zile.

      # 73111
      0 urează frunze verzi
    • Gabriela
      24 noiembrie 2015

      Bună seara, am încercat să fac o grădiniță de flori pe terenul din față blocului ,am plantat panseluțe și bănuței cumpărate de la cei care plantează în parcuri ,se întâmplă toamna trecuta în primăvara pe cateva frunzele de la banutei a apărut ca o pudră care semăna cu polenul de la crini care rămâne pe nas când îi mirosi, apoi frunza se îngălbenește se micșorează și moare, sa întins și pe floricele care au reacționat la fel, am dat o dată cu „Protecție totală ,insecticid,fungicid, acaricid acțiune tripla” la 7-8 zile am mers la un magazin specializat am arătat o frunză și mi-sa recomandat „Merpan 80 WDG, am dat pe floricele și tot nu să văzut o ameliorare boală se tot extindea, după 8-10 zile am dat iar cu „acțiune tripla” tot nici o ameliorare , a venit vara le-am tăiat și aruncat .Acum în toamna au răsărit prin toată grădină ,în câteva locuri am sădit eu semințe cumpărate din comerț și toate sunt afectate, am rupt frunzele afectate și am pulverizat apă distilată amestecată cu apă oxigenată și nici un rezultat, cele mai afectate cresc foarte greu, altele au și un praf albicios parcă sunt brumate, panseluțele care au ieșit din semințele lăsate de la cele cumpărate au și ele un praf alb pe frunze și nu mai cresc se îngălbenesc și parcă se topesc.
      Va rog o soluție care să aibă efect pentru panseluțe (am încercat să dau de două ori cu apă cu o linguriță de bicarbonat și câteva picături de săpun lichid, soluție pentru fainare, dar nu a mers )și pentru bănuței am atașat foto cu frunze afectate de pudra care seamănă cu polenul, când pui mâna pe praf rămâne pe mâna exact ca polenul. Va rog mult, sunt începătoare în gradinarit, va mulțumesc.

      # 73112
      0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 noiembrie 2015

      Din pozele trimise de dumnevoastra pare ca plantele sufera de patare sau de rugina. Pentru aceste boli va recomandam sa aplicati fungicid Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), un plic in 10 l apa si aplicat pe toata suprafata plantelor. Dupa 5-7 zile se aplica fungicid Polyram (Polyram DF, 20 g).

      # 73116
      0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Trandafir chinezesc

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi