Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Ana Maria
   4 august 2015

   identificare problema tradafir hibiscus – boala sau paraziti

   Buna ziua .
   Unul din trandafirii mei are o problema si nu stiu pt ce anume sa il tratez … boala sau paraziti .
   Ce credeti ca este si ce tratament pot aplica?

   Attachments:
   #73108

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   5 august 2015

   Din pozele postate intelegem ca trandafirul pare a fi atacat de anumite insecte care inteapa frunzele si sug seva. Puteti efectua tratamente cu insecticide cum ar fi Actara (Actara 25 WG, 1.5 g) sau Mospilan (Mospilan 20 SG, 1.5 g), cu repetare la 7 zile.

  • Gabriela
   24 noiembrie 2015

   Bună seara, am încercat să fac o grădiniță de flori pe terenul din față blocului ,am plantat panseluțe și bănuței cumpărate de la cei care plantează în parcuri ,se întâmplă toamna trecuta în primăvara pe cateva frunzele de la banutei a apărut ca o pudră care semăna cu polenul de la crini care rămâne pe nas când îi mirosi, apoi frunza se îngălbenește se micșorează și moare, sa întins și pe floricele care au reacționat la fel, am dat o dată cu “Protecție totală ,insecticid,fungicid, acaricid acțiune tripla” la 7-8 zile am mers la un magazin specializat am arătat o frunză și mi-sa recomandat “Merpan 80 WDG, am dat pe floricele și tot nu să văzut o ameliorare boală se tot extindea, după 8-10 zile am dat iar cu “acțiune tripla” tot nici o ameliorare , a venit vara le-am tăiat și aruncat .Acum în toamna au răsărit prin toată grădină ,în câteva locuri am sădit eu semințe cumpărate din comerț și toate sunt afectate, am rupt frunzele afectate și am pulverizat apă distilată amestecată cu apă oxigenată și nici un rezultat, cele mai afectate cresc foarte greu, altele au și un praf albicios parcă sunt brumate, panseluțele care au ieșit din semințele lăsate de la cele cumpărate au și ele un praf alb pe frunze și nu mai cresc se îngălbenesc și parcă se topesc.
   Va rog o soluție care să aibă efect pentru panseluțe (am încercat să dau de două ori cu apă cu o linguriță de bicarbonat și câteva picături de săpun lichid, soluție pentru fainare, dar nu a mers )și pentru bănuței am atașat foto cu frunze afectate de pudra care seamănă cu polenul, când pui mâna pe praf rămâne pe mâna exact ca polenul. Va rog mult, sunt începătoare în gradinarit, va mulțumesc.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   24 noiembrie 2015

   Din pozele trimise de dumnevoastra pare ca plantele sufera de patare sau de rugina. Pentru aceste boli va recomandam sa aplicati fungicid Topsin (Topsin 70 WDG, 10 g), un plic in 10 l apa si aplicat pe toata suprafata plantelor. Dupa 5-7 zile se aplica fungicid Polyram (Polyram DF, 20 g).

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

identificare problema tradafir hibiscus - boala sau paraziti Comunitatea Botanistii
Flori de gradina
Flori de gradina

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Claudia
  8 august 2021
  De ce frunzele de hortensie se usuca? Comunitatea BotanistiiDe ce frunzele de hortensie se usuca? Comunitatea Botanistii
  Hortensia sta la umbra si este udata zilnic cu apa filtrata.Am doua hortensii una in ghiveci ceramic si una in ghiveci de plastic si cea mai afectata este cea in ghiveci de plastic.Este a treia oara in care incerc sa aclimatizez hortensii si nu stiu unde gresesc.Acestea au deja 2 luni de cand sunt la mine si vor muri si ele asa cum au murit celelalte.
  0
  3
  Trimite
  Cozmina
  27 iulie 2021
  Este in vază cu pământ de cumpărat, are foarte multă lumină, este udata corespunzator.
  0
  1
  Trimite
  Cristian
  17 iulie 2021
  De ce frunzele de canna indica se usuca si se rasucesc ca in imagine? Comunitatea BotanistiiDe ce frunzele de canna indica se usuca si se rasucesc ca in imagine? Comunitatea Botanistii
  Plantele sunt crescute din seminte si sunt cam inghesuite in ghiveci. Le ud cu apa cu ingrasaminte conform prospectului. Multumesc.
  0
  3
  Trimite
  Mirela
  14 iunie 2021
  cum sa ajut florile “Frumoasa zilei” sa isi revina? Comunitatea Botanistiicum sa ajut florile “Frumoasa zilei” sa isi revina? Comunitatea Botanistii
  Bună seara, Am semănat în această primăvară, pentru prima dată, semințe de flori "Frumoasa zilei". Sunt plasate lângă un gard, o zonă unde au soare doar de dimineața până pe la ora 13-14, în rest e umbră. Au răsărit, dar de câteva zile am observat că frunzele sunt încovoiate. Aseară le-am stropit cu topsin+dithane+mospilan. Nu am observat nicio insectă sau păduche pe frunze, nu sunt pete. Precizez că în grădină sunt multe furnici de care încerc să scap și nu reușesc. Poate puteți să mă ajutați și în acest sens. Vă mulțumesc.
  0
  1
  Trimite
  Raluca Becheru
  31 mai 2021
  De ce se usuca aceste margarete? Este mucegai? Comunitatea BotanistiiDe ce se usuca aceste margarete? Este mucegai? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Am cateva margarete in ghiveci in exterior. Crengutele din interiorul tufei au inceput sa se usuce. Am observat schimbarea dupa ultimele ploi. Poate fi mucegai de la umezeala? Multumesc
  0
  3
  Trimite