Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Cornel Duna
      17 martie 2020
      28 urează frunze verzi

      identificare flori mascule si femele kiwi

      Am plantat in urma cu 6 ani 2 kivi de la Fac de agronomie , nu au inflorit pana acum , nu le stiu sex-ul si soiul . Cum stim sex-ul?

      # 79402

      5 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      18 martie 2020

      Pentru a putea diferentia exemplarele femele de cele mascule, trebuie sa asteptati ca acesta sa infloreasca, florile diferentiindu-se intre ele. Florile femele au stigmate lungi, lipicioase, ce pornesc din centrul florii si nu produc polen. Acestea au la baza ovare albe, bine definite, ce lipsesc in cazul florilor mascule. Datorita anterelor cu polen, florile mascule au centrul galben. Producand polen, atrag polenizatorii, polenul fiind transportat la exemplarele femele din apropiere. Deoarece nu produc fructe, lianele mascule au cresteri mai viguroase, fiind de obicei mai mari, decat cele femele.

      # 79403
      7 urează frunze verzi
    • Sorin
      22 mai 2022

      Bună ziua, după frunză puteți recunoaște dacă este femeie. Una din cele două Plante de kiwi nu a rezistat peste prima iarna. Și nu mai știu care este cea rămasă

      # 127989
      3 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        23 mai 2022

        Buna ziua. Din pacate, nu se pot diferenta exemplarele femele de cele mascule doar pe baza frunzelor. Diferentierea acestora se poate face dupa inflorire, asa cum este descris in subiectul anterior.

        # 128174
        0 urează frunze verzi
    • Gabriela Dumbrava
      10 mai 2023

      Buna ziua. Am un kiwi Jenny, de aproximativ 5 ani si infloreste dar pana acum nu a dat nici macar un fruct. Ce ma sfatuiti?. Multumesc frumos.

      # 164628
      1 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        11 mai 2023

        Buna ziua. Intrucat soiul Jenny este autofertil, cel mai probabil lipsa fructificarii a fost determinata de diversi factori abiotici. Pentru fructificare, planta are nevoie de conditii optime de mediu si de ingrijire: lumina suficienta, temperatura (sunt specii sensibile la temperaturi scazute), udare (nu suporta nici lipsa apei, dar nici umiditatea in exces), conditii edafice potrivite (sol fertil, care poate asigura un bun drenaj, pH: 5.5-7.5), taieri, fertilizare etc. In continuare, este important sa respectati cerintele specifice de ingrijire, detaliate si in articolul nostru: Kiwi, informatii despre plantare si lucrarile de ingrijire si sa-i administrati un ingrasamant natural, bogat in microorganisme benefice, precum: Recharge, 250 g. Acesta imbunatateste calitatea solului, stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor si intensifica procesele de absorbtie la nivelul radacinilor. Se aplica periodic, prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta.

        # 164696
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

kiwi-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Kiwi

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi