Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Anamaria
      19 decembrie 2022
      0 urează frunze verzi

      Iasomnie braziliana cu frunze maro

      Buna ziua,

      Am cumparat vara aceasta o iasomnie braziliana, cam la 1m inaltime careia i-a mers foarte bine pe terasa, expunere estica, a inflorit constant plus vlastari noi.
      In septembrie am adus-o in casa, cand temperaturile noaptea au inceput sa fie mai mici de 15 grade. E pozitionata in living unde temp este intre 18-22 grade, cu expunere catre fereastra estica, pe peretele opus acesteia. Pana acum aprox 1 luna jumatate n-am avut probleme cu ea.
      In noiembrie am achizitionat inca 3 iasomnii, de dimensiuni mai reduse. Dupa aprox. 2 saptamani au inceput sa le cada frunzele masiv si sa se usuce lujerii. Ciudat, desi nu au avut contact cu iasomnia „adulta”, si ei au inceput sa ii cada frunzele. De mentionat ca frunzele cazute erau inca verzi, poate un pic doar ingalbenite.
      Pentru combaterea problemei am cumparat AMN BonaVita cu care le ud la radacina o data pe saptamana, 50 ml la 10 l de apa. De-asemenea le-am pulverizat cu Biplantol Vital NT cam de 2 ori, tratament-ul l-am inceput in decembrie (aprox acum 3 sapt). Am observat ca desi iasmoniile mci sunt aproape „chele”, au inceput sa inmugureasca si sa stopeze uscarea vlastarilor. Cred ca sunt in siguranta cu ele 🙂
      Problema mea inca persista cu iasomnia initiala care desi inmugureste, frunzele noi cresc „mototolite” apoi se usuca si mor. Frunzele mature capata tente maronii, se ofilesc vlastarii maturi. Frunzele nu mai cad, doar se usuca/devin maro. „Coafez” planta constant, tai zonele afectate.
      1. Ce imi recomandati pentru iasomia adulta? As vrea din suflet sa o salvez
      2. Am scapat de problema cu iasomniile noi?

      Poze atasate: prima imagine-> una din iasmoniile noi care pare ca inmugureste, restul cu cea matura

      # 148359

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      19 decembrie 2022

      Buna ziua, per ansamblu planta matura arata bine. Simptomele usoare au fost determinate cel mai probabil de un cumul de factori abiotici, precum: udare necorespunzatoare, calitatea apei utilizata, scaderea intensitatii luminoase, oscilatii de temperatura, aer uscat, etc. Referitor la celelalte exemplare nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestora pe viitor. In continuare, este indicata respectarea conditiilor de mediu si ingrijire specifice, descrise in articolul nostru: Dipladenia, informatii si sfaturi de ingrijire si continuarea tratamentelor cu ingrasamantul AMN BonaVita, 500 ml, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 148413
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Dipladenia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi